Katil Esad rezillikte sınır tanımıyor

Düzenleyen:
Katil Esad rezillikte sınır tanımıyor

DÜNYA Haberleri

Hama cezaevinde isyanı bastıramayan Esad, Sünni mahkûmların eşlerini ve kızlarını cezaevine getirtip gözlerinin önünde tecavüz ettiriyor. Askerler ise katliama hazırlanıyor.

Suriye’nin kanlı diktatörü Esad’ın, Halep ve Sünni Müslümanlar sözkonusu olunca ne kadar “iğrençleştiğini” bir defa ispatladı. Kadın çocuk demeden sivil Müslümanların kanını dökmekten adeta zevk alan Esad, son hünerleri ile akıtılan kandan son derece mutlu olduğunu sergiledi. Dört gün önce rejim kontrolündeki Hama kent merkezindeki cezaevinde Sünni muhalif siyasi mahkûmların idamının infaz edilmesine ve rejimin Halep’teki bombardımanına karşı başlayan ayaklanmanın sürdüğü öğrenildi. İsyanı bastıramayan Esad, bu sefer insanlıkdışı bir uygulamaya kalkışarak, direnişe katılan Sünni siyasi mahkumların eşleri ve annelerini cezaevine getirtti ve gözleri önünde tecavüz ettirdi. Muhalif kaynakların ulaştığı Hama merkez cezaevindeki Sünni tutsaklar rejimin kendilerine “Ya esirleri serbest bırakırsınız ya da annelerinize, hanımlarınıza ve kız kardeşlerinize tecavüz edeceğiz” dediğini birkaç gün sonra da bu iğrenç olayı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Mahkumların ses kaydında “Kadınlarımızı evlerden getirip gözümüzün önünde tecavüz ediyorlar, bizler bir şey yapamıyoruz” şeklinde çaresizliklerini dile getirdikleri görüldü.

Öte yandan, rejim güçlerinin kuşatması altındaki Hama Hapishanesi’nde “tutuklulara çatıdan ateş edildiği” bildirildi. Yerel aktivistler aracılığıyla seslerini duyuran rejim hapishanesindeki tutuklular, Esad güçlerinin birkaç gündür kuşatma altında tuttuğu hapishaneye önceki akşamdan itibaren müdahaleye başladığını belirtti. Ele geçen görüntülerde müdahale esnasında mahkumlara ateş açıldığı ve göz yaşartıcı gaz kullanıldığı görüldü. Çok sayıda mahkumun boğulma tehlikesi geçirdiği müdahale sonucu hapishanenin bazı bölümlerinde de yangın çıktığı gözlendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...