Katil Esad öldürüldü iddiası

Düzenleyen:
Katil Esad öldürüldü iddiası

DÜNYA Haberleri

Suriye lideri için önce, “komada” denildi, ardından Fransızlar “Öldürüldü” iddiasında bulundu. Suriye iddiaları yalanladı ancak Esad hâlen ortaya çıkmadı.

Dünya dün bir anda “Esad öldü” haberleri ile çalkalandı. Yaklaşık on gün önce göz şikayeti ile hastaneye başvuran Suriye Devlet Başkanı Esad’ın beynindeki bir komplikasyon sebebiyle yoğun bakıma alındığı ve durumunun ciddiyetini koruduğu ileri sürüldü. Yaklaşık 10 gün önce göz şikayeti ile hastaneye başvuran Esad’ın hâlâ hastanede yattığı ve problemin beynindeki bir sıkıntıdan olduğu ifade edildi. El Cezire muhabiri Faysal Kasım ise, Esad’ın felç geçirdiğini ve vücudunun yüzde 70’nin iptal olduğunu ancak şuurunun açık olduğunu ileri sürdü. Esad rejimi yanlısı olan Lübnanlı Al-Diyar Gazetesi de Esad’ın felç geçirdiğini iddia etti. Bu arada, Şam’da Rus askeri polisinin varlığının yoğun şekilde arttığı görülürken, Mahir Esad yanlılarının gösterileri de “Esad yoğun bakımda” iddialarını güçlendirdi. Bu aşamada Fransız Le Point gazetesinin “Esad koruması tarafından öldürüldü” iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peşpeşe gelen bu iddiaların ardından Suriye Cumhurbaşkanlığı iddiaları yalanladı. Ancak, her olayda anında televizyonlara çıkarak canlı yayınla mesaj veren Esad’ın bu son iddialar karşısında kameralar önüne çıkmaması akıllarda “İddialar gerçek mi?” sorularının oluşmasına yol açtı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...