Katar arabuluculuğa devam etmeyecek

/ Kaynak: AA
Katar arabuluculuğa devam etmeyecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Katar, Lübnanlı askerlerin serbest bırakılması için yürüttüğü arabuluculuğa devam edemeyeceğini duyurdu

Katar, Nusra Cephesi'nin rehin aldığı Lübnanlı askerlerin serbest bırakılması için yürüttüğü arabuluculuğa devam edemeyeceğini açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Arabuluculuk çabası, masum insanların canını korumak için insani nedenlerden ötürü yapılıyordu. Bu arabuluculuk, Lübnan'daki kardeşlerimizin talebinden sonra başlatılmıştı" denildi.
Nusra Cephesi'nin, "Arsal'da rehin aldığı Lübnanlı askerlerden Ali Bazzal'ı öldürmesi"nden duyulan üzüntünün vurgulandığı açıklamada, "Gösterilen çabaların başarısız olması nedeniyle Katar'ın arabuluculuğa devam edemeyeceği" ifade edildi.
Açıklamada, Katar'ın diplomatik anlamda insanların hayatının korunması için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğu belirtildi.
Lübnan Başbakanı Temmam Selam, 2 Aralık'ta terör örgütü IŞİD ve Nusra Cephesi tarafından kaçırılan askerlerin kurtarılması konusunda Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'den destek istemişti.
Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve "Suriye'den gelen silahlı gruplar" arasında Ağustos ayında çıkan çatışmaların ardından, Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, bölgeden aşamalı olarak geri çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, 20 Eylül'de ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine, asker Muhammed Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı. Askerlerden Kemal el-Haciri'nin ise 1 Ekim'de Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirilmişti.
Nusra Cephesi, Ali Bazzal'ın hayatına karşılık "terör örgütlerine yardım ve yataklık" suçlamasıyla Lübnan'da tutuklu bulunan Cumana Humeyyid'in serbest bırakılmasını talep etmiş, cuma günü ise Bazzal'ı öldürdüğünü duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...