Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'nda hadis hazırlığı: Gelecek ziyaretçilere anlatılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'nda hadis hazırlığı: Gelecek ziyaretçilere anlatılacak

DÜNYA Haberleri

Bu yıl Katar'da gerçekleşecek olan ve TSK'nın koruma ve güvenliğini sağlayacağı 2022 FIFA Dünya Kupası'nda hazırlık heyecanla devam ederken hadis hazırlığı da yapılıyor. Buna göre Katar'ın turistik ve ticari merkezlerinden biri olan İnci Adası'nda yer alan çeşitli noktalardaki panolara ve yerlere hadisi şerifler ve bunların İngilizceye çevrilmiş hali asıldı.

2022 FIFA Dünya Kupası için hazırlıklar tüm hızıyla ve heyecanıyla devam ediyor. Milyonlarca insan bunun için heyecanla geri sayıma başladı. 32 takım ile sürecek dev mücadeledeler 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda gerçekleşecek. İlk kez bir Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nın koruma ve güvenliğini Kahraman Mehmetçik yapacak. Öte yandan Katar bu Dünya Kupası'nda dinimiz İslam'ı da tanıtmayı hedefliyor.

PANOLARDA HADİSİ ŞERİFLER YER ALDI

Panolarda, "Her iyilik bir sadakadır.", "Yarım hurma bile olsa kendinizi (sadakayla) ateşten koruyun, o da yoksa güzel bir söz söyleyin.", "Merhamet etmeyene merhamet edilmez." hadisi şerifleri paylaşıldı. Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, hadisi şeriflerin paylaşılmasına ilişkin "Katar, İslam'ı tanıtmak için bilinçli yollar buluyor." dedi.

'HARİKA VE MUAZZAM'

Filistinli gazeteci Tamir el-Mishal ise etkinliği "harika ve muazzam bir girişim" olarak değerlendirerek, "Katar'ın başkenti Doha'nın kalbi, Dünya Kupası ziyaretçilerini İslam ile tanıştırmak için duvarları Peygamberin hadisi şerifleri ve İngilizce çevirileriyle süsledi." yorumunu yaptı.

Katar'ın ev sahipliğindeki 2022 FIFA Dünya Kupası, 20 Kasım'da başlayacak. Katar, bu organizasyona ev sahipliği yapan ilk Arap ülkesi olacak.

MEHMETÇİK KATAR YOLCUSU

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar'da Dünya Kupası Kalkanı Harekatı çerçevesinde görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi TBMM'den geçmişti.  Mecliste kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetlerinin,Dünya Kupası Kalkanı Harekatı kapsamında Katar'da görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Kişisel Verileri Koruma Kurulu ve Anayasa Mahkemesi üyeliklerine yapılan seçimler, Resmi Gazete'nin 5 Ekim sayısında yer almıştı. Böylece kahraman Türk askeri bu yıl Katar'da Dünya Kupası'nda güvenliği sağlayacak. (AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...