Katalan liderler ifadeye çağrıldı

Düzenleyen:
Katalan liderler ifadeye çağrıldı

DÜNYA Haberleri

Katalan liderler, isyan, kışkırtma ve kamu kaynaklarının suistimali suçlamalarıyla ifadeye çağrıldı.

İspanya Başsavcısı, Katalonya'nın bağımsızlık ilanından sonra Katalan liderlerin, isyan ve ayaklanmaya teşvikle suçlandığını duyurdu. Açıklama, İspanya'nın bölgedeki devlet personelinin İspanyol personelle değiştirilmesi de dahil, Katalonya'yı doğrudan kontrol altına alacak önlemleri aldıktan sonra geldi. 

Madrid'teki merkezi hükümet, geçen cuma yapılan kabine toplantısının ardından, Katalonya hükümetini görevden aldıklarını, Katalonya parlamentosunun feshedildiğini ve özerkliğinin de kaldırıldığını açıklamış, bölgesel parlamento seçimlerinin de 21 Aralık'ta yapılmasını istemişti. 

Bağımsızlık referandumu sonrası toplanan Katalonya Parlamentosu geçen Cuma günü 10'a karşı 70 oyla özerk bölgenin bağımsızlığını ilan etmiş, İspanya Senatosu ise bu karardan kısa süre sonra Katalonya'nın Madrid hükümeti tarafından yönetilmesini öngören düzenlemeyi onaylamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...