İsrail ordusuna büyük darbe! Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde duyurdu, 72 saatte onlarca asker öldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ordusuna büyük darbe! Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde duyurdu, 72 saatte onlarca asker öldü

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde'den yeni açıklamalar geldi. Son 72 saate 25 İsrail askerini öldürdüklerini duyuran Ubeyde, işgal güçlerinin patlayıcılar, anti-tank roketleri ve anti-personel mühimmatlarıyla hedef alındığını belirtti.

Hamas'ın saldırılarını öne süren İsrail, 7 Ekim'de Gazze'ye operasyon düzenledi. Sivillerin canını kurtarmak için sığındığı cami, okul, kilise, mülteci kampı hatta hastanelere kadar 75 gün boyunca bomba yağdırdan işgal güçleri çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 20 binden fazla insanı öldürdü. Son gelişmeler bu yönde seyrederken Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Ebu Ubeyde, Gazze'de Filistinli direnişçilerin İsrail askerlerine yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

"72 SAATTE 25 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Kassam sözcüsü, son 72 saatte 25 İsrail askerini öldürdüğünü ve onlarcasını da yaraladığını belirtti. Filistinli direnişçilerin saldırılarına ilişkin Ebu Ubeyde, İsrail ordusuna ait 41 aracın hedef alındığını ve kullanılamaz hale getirildiğini ifade etti.

Ebu Ubeyde, Kassam mensuplarının, Gazze'yi karadan işgal eden İsrail ordusunu patlayıcılar, anti-tank roketleri ve anti-personel mühimmatlarıyla hedef aldığını, yakın mesafeden çatışmalara girdiğini ve destek birliklerini de vurduğunu aktardı.

TÜNELLERE TUZAK KURULDU, KESKİN NİŞANCI VURDU

İsrail askerlerinin 2 tünel ve bir eve kurulan tuzakla hedef alındığını söyleyen Ebu Ubeyde, bir İsrail askerinin de Kassam mensubu bir keskin nişancı tarafından vurulduğunu kaydetti.

Ebu Ubeyde, Gazze Şeridi'nin genelinde İsrail ordusuna ait komuta noktaları ve askeri birlikleri havan topu ve kısa mesafeli roketlerle bombaladıklarını bildirdi.

Kassam Tugayları Sözcüsü, "Tel Aviv'i ve işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzeyindeki gasp edilmiş Kiryat Şmona'nın çok sayıda roketle hedef alındığını" ifade etti.

Öte yandan, İsrail ordusu ise yaptığı bilgilendirmede son üç günde 8 askerin öldürüldüğünü duyurmuştu.

KASSAM TUGAYLARI'NIN GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ DİĞER SALDIRILARI

Kassam Tugaylarının Telegram hesabından yapılan açıklamada da direnişçilerin Gazze kentinin es-Seraya bölgesinde girdiği çatışmada 4 İsrail askerini öldürdüğü duyuruldu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tel ez-Zater bölgesinde Yasin-105 roketiyle İsrail ordusuna ait bir Merkava tankının hedef alındığı belirtildi.

Filistinli direnişçilerin, Gazze kentinin doğusundaki ed-Derc Mahallesinde bir binaya konuşlanan 12 kişilik İsrail askerini vurdukları kaydedildi.

Kassam mensuplarının, Gazze kentindeki Tel el-Heva ve es-Sabra bölgelerinde İsrail ordusuna ait 8 araç ile Cibaliya'da bir Merkava tankını Yasin-105 roketleriyle hedef aldığı duyuruldu.

Gazze Şeridi'nin güneyinde ise Han Yunus'ta, İsrail ordusuna ait 3 tank ve bir asker nakil aracının el yapımı patlayıcı ve Yasin-105 füzeleriyle vurulduğu açıklandı.

Açıklamada, Han Yunus'ta bir tünelin girişine kurulan tuzakla İsrail askerlerine bombalı saldırı düzenlendiği, ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

Son olarak Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde yer alan el-Muğraka bölgesinde havan topuyla İsrail askerlerinin hedef alındığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...