Kassam Sözcüsü Ubeyde, kara harekatına hazırlanan İsrail'i uyardı: Büyük kayıplar verirsiniz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kassam Sözcüsü Ubeyde, kara harekatına hazırlanan İsrail'i uyardı: Büyük kayıplar verirsiniz

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde'den son dakika açıklaması geldi. Ubeyde, bant kaydından yaptığı konuşmada kara harekatı yapmayı planlayan İsrail'i "Cüret ederse büyük kayıplar verecekler" diyerek uyardı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı bir saldırı başlattı. İsrail de bu saldırıya "Demir Kılıçlar" operasyonuyla karşılık verdi. Ardından İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne bomba yağdırmaya başladı. Çatışmaların 6. gününde bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde'den İsrail'e uyarı geldi. 

KASSAM, İSRAİL'İ UYARDI: AĞIR KAYIPLAR VERİRSİNİZ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in, Gazze'ye karadan saldırı düzenlemeye karar vermesi durumunda ağır kayıplar vereceğini söyledi.

Ebu Ubeyde, bant kaydından yaptığı konuşmada, Aksa Tufanı saldırısı öncesi yapılan hazırlıklar, planlar ve savaşın gidişatına ilişkin bilgi verdi.

"KUDÜS'ÜN KILICI BİTTİĞİ YERDEN BAŞLADI"

Ebu Ubeyde, "Aksa Tufanı" savaşının, Filistinli grupları birleştiren "Kudüs'ün Kılıcı" (2021) operasyonunun bittiği yerden başladığını belirtti.

İsrail'in savaşın alanını genişletme imasında bulunmasının kendilerini yeni seçenekler üzerinde düşünmeye ittiğini belirten Ebu Ubeyde, "Düşman, Gazze'ye karadan saldırmaya cüret ederse büyük kayıplar verecek." dedi.

"4 BİN 500 ASKER İLE PLAN YAPTIK"

Saldırı öncesi yapılan hazırlıklara ilişkin Ebu Ubeyde, "Saldırıya katılacak güçlerin eğitilmesi için yoğun bir plan yaptık. Eğitimlerin gizli kalması konusunda hassas davrandık. 3 bin askerin savaş, 1500 askerin de destek operasyonlarına katılması için plan yaptık. (İsrail'in) Gazze Tümenini yok etmek için 10 askeri müdahale noktasına ek olarak 15 noktadan saldırdık." dedi.

"GAZZE TÜMENİ 3 BİN 500 ROKETLE HEDEF ALINDI"

Ebu Ubeyde, sahada savaşın gidişatını kontrol altında tuttuklarını ve savunma alanındaki hazırlıklarının yeterli olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı kapsamında, İsrail'in Gazze Tümeni'nin 3 bin 500 roketle hedef alındığını dile getirdi.

Mescid-i Aksa, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinlilere seslenen Ebu Ubeyde, Aksa için savaştıklarını, esirlerle ilgili ellerindeki kartların da onların özgürlüğe kavuşmasını sağlayacağını kaydetti.

KUDÜS'ÜN KILICI OPERASYONU

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021'de başlattığı saldırılar karşısında Gazze'deki direniş grupları da "Kudüs'ün Kılıcı" adını verdikleri operasyonu başlatmıştı. Saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...