Kasımi: Arabistan’ın yeni yetme veliahdı savaşın ne olduğunu bilmemekte

Düzenleyen:
Kasımi: Arabistan’ın yeni yetme veliahdı savaşın ne olduğunu bilmemekte

DÜNYA Haberleri

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behramm Kasımi, Arabistan veliahdının İran ile 10-15 yıl içinde bir savaş olabileceği yönündeki çiğ sözlerine karşın, ‘’Bu kibirli çiğ yeni yetme ya savaşın ne olduğunu bilememekte, ya tarih okumamış veya kendinden büyük biriyle sohbet etmemiştir’’ dedi.

İran Resmi Ajansı'ndan alınan bilgiye göre, Kasımi yaptığı açıklamada, ‘’En iyisi Suudiler tecrübe sahibi kişileri ondan daha büyük olanlar, Arap dünyası liderliği iddiasında olup kendilerini Kadisiye fatihi olarak adlandıran ve Batı ile Doğu dünyasının desteğine sahip olanların İran halkı iradesi karşısında ne duruma düştüklerini kendisine hatırlatsınlar’’ dedi.

İran’ın tanınmış şairi Saadi Şirazi’nin ‘’Bir şahinle savaşmak isteyen sinek kendi sonunu istemekte’’ şiirini hatırlatarak, Suudi hanedanlığının Farsça tercümanlarından dikkatli bir şekilde bu şiiri kendisine çevirmelerini istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...