Karzai, Guantanamo'daki Afgan tutukların teslim edilmesini istedi

/ Kaynak: AA
Karzai, Guantanamo'daki Afgan tutukların teslim edilmesini istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Karzai, Washington yönetimine çağrıda bulunarak Guantanamo'daki tutuklu bulunan Afganistan vatandaşlarının kendilerine teslim edilmesini istedi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai, Washington yönetimine çağrıda bulunarak Guantanamo askeri hapishanesinde tutuklu bulunan Afganistan vatandaşlarının kendilerine teslim edilmesini istedi. nbsp;Cumhurbaşkanlığı Sarayından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Karzai'nin, ABD Başkanı Barack Obama'nın Guantanamo Üssü'nün kapatılmasına ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşıladığı ve burada tutuklu bulunan Afgan vatandaşlarının da en yakın zamanda Kabil yönetimine teslim edilmesini istediği aktarıldı. nbsp;ABD Başkanı Barack Obama'nın birinci ve ikinci başkanlık seçimi çalışmaları sırasında verdiği vaatleri arasında yer alan Guantanamo'nun kapatılması konusu, şu ana kadar gerçekleşmiş değil. nbsp;Bu konuda en sert muhalefeti Amerikan Kongresi'nden gören Obama, son olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 166 tutuklunun bulunduğu üssün kapatılması gerektiğini dile getirmiş ve uluslararası kamuoyunda bu üssün açık kalmasının ülkesinin insan hakları ihlalleri karnesine kara bir leke olarak düştüğünü ima etmişti.
Obama yönetimi Kongre'den yeterli desteği alsa bile bu tutukluların nereye nakledileceği konusu kesinleşmiş değil. Senatörlerin birçoğu tutukluların ABD içinde herhangi bir yere nakledilmesine karşı çıkıyor. Tutukluların kendi ülkelerine ya da üçüncü bir ülkeye gönderilmesi ise şimdilik uzak bir ihtimal olarak görülüyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...