Karı koca kavgası ömrü kısaltıyor

Karı koca kavgası ömrü kısaltıyor

DÜNYA Haberleri

Sık sık tartışan çiftler stresli oluyor ve daha fazla sağlık problemlerine maruz kalıyor. Mutlu çiftler ise daha sağlıklı oluyor ve daha uzun yaşıyor.

ABD'de yapılan araştırmada, tartışmayançiftlerin tıbben daha uzun yaşadıkları belirlendi. Utah'taki Brigham Gençlik Üniversitesi'nde yapılan araştırma, 1700 evli çift üzerinde yapıldı ve 20 yıl sürdü. Çiftlerin hem beden hem ruh sağlıkları incelendi, mutluluk ve hayat kalitelerinin belirlenmesine çalışıldı. Buna göre en çok tartışan çiftlerin, "sağlık durumları da en kötü seviyede" çiftler oldukları belirlendi. Evliliklerde alışveriş, kayınvalide, hangi kanalın seyredileceği, mali durum gibi birçok sebep, tartışma çıkmasına yol açabiliyor. Bu tartışmaların stresli hayata sebep olduğu ifade edildi. Tartışmayan çiftlerin ise daha sağlıklı kaldıkları ve daha uzun yaşadıkları tespit edildi. Bu çiftlerin ayrıca; daha sağlıklı gıdalar yedikleri, stressiz hayat yaşadıkları, sağlıklı uyku çektikleri, birbirlerini sigara gibi kötü alışkanlıklardan daha fazla korudukları görüldü. Araştırmacı Rick Miller, mutlulukla sağlık arasında doğrudan bir bağ olduğunu tespit ettiklerini, evlilikteki tartışmaların sağlığın bozulması için önemli risk olduğunu söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...