Kardeş ülke liderleri bir araya geldi! Aliyev'den Erdoğan'a sıcak karşılama

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kardeş ülke liderleri Karabağ zaferinin ardından Nahçıvan'da bir araya geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Recep Tayyip Erdoğan'ı samimiyetle karşıladığı görüntüler dikkat çekti. ERdoğan ve Aliyev'in görüşmesinde Karabağ zaferi ve Zengezur Koridoru başta olmak üzere ikili ilişkilerin güçlendirilmesine dair konuları ele alınacağı düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan'a geldi. Karabağ'da gerçeklkeştirilen antiterör operasyonunda her daim Azerbaycan'ın yanında olan Erdoğan, Nahçıvan'da iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri güçlendirecek.

Kardeş ülke liderleri bir araya geldi! Aliyev'den Erdoğan'a sıcak karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Karabağ'da ayrılıkçı Ermeni birliklere yönelik başlattığı operasyonun ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan'ı taşıyan uçak Nahçıvan Uluslararası Havalimanı'na TSİ 13.25 sıralarında indi. Erdoğan'ı havalimanında İlham Aliyev karşıladı.

ERDOĞAN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Erdoğan Nahçıvan ziyareti kapsamında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde resmi törenle karşılanacak. Resmi törenin ardından Aliyev ile basına kapalı baş başa görüşme gerçekleştirecek Erdoğan, görüşmenin ardından Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde Iğdır-Nahçıvan doğalgaz boru hattı temel atma törenine katılacak. Erdoağan ve Aliyev, daha sonra katılacağı ortak basın toplantısı ve imza töreninin ardından Nahçıvan Onarım Üretim Askeri Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirecek.

Kardeş ülke liderleri bir araya geldi! Aliyev'den Erdoğan'a sıcak karşılama

GÜNDEMDE KARABAĞ VAR

Nahçıvan’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi’nde gerçekleştirilen resmi törenin ardından Aliyev’le görüşmeye geçti. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Karabağ konusunun ele alınması bekleniyor.

BAKANLAR ERDOĞAN'A EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve diğer yetkililer eşlik ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...