Karadağ'da heyelan

/ Kaynak: AA
Karadağ'da heyelan

DÜNYA Haberleri  / AA

Karadağ'da yoğun yağışların ardından meydana gelen heyalanlar nedeniyle şehirlerarası bazı yollar trafiğe kapandı, bazı evler ise çökme tehlikesi altında.

Heyelandan en fazla etkilenen Budva-Cetinye şehirleri arasındaki yolun bir kısmı kullanılmaz hale gelirken, 5 metrelik derin çatlakların oluştuğu yol yetkililer tarafından trafiğe kapatıldı.
Karadağ Trafik Merkezi'nden yapılan açıklamada ise deniz yolu olarak bilinen Budva-Cetinye arasındaki uluslararası yolun yeniden trafiğe açılması için çalışmalara hemen başlanacağı vurgulandı.
Budva yakınlarındaki Markoviçi kasabası da heyelanın en çok etkilediği bölgelerden biri. Yerel yetkililer, Markoviçi kasabasının sakinlerinin kullanacağı alternatif yol için çalışmalara başlandığını bildirdi.
Bu arada, heyalan nedeniyle göçük tehlikesi yaşayan Markoviçi sakinleri, tahliye çalışmalarının biran önce başlatılmasını istiyor.
Budva Koruma ve Kurtarma Merkezi Başkanı Zdravko Şlyukiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durumu iyileştirmek için çalıştıklarını ve alternatif yol çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
Yürüyerek işe ya da okula gidenler için yaya yolu kazdıklarını anlatan Şlyukiç, "Budva'ya giden yol çok sık kullanılıyor ve bir alternatif bulmak zorundayız. Yayalar için yaptığımız bu yol güvenli. Meteoroloji merkezlerinin verilerine göre, önümüzdeki hafta yağış beklenmiyor. Bugün de toprakta herhangi bir hareketlenme yok, dolayısıyla durumun daha da iyi olacağını umuyoruz" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...