Kanalizasyonda korkunç son! Turistik gezi düzenleyen 8 kişi feci şekilde can verdi

Düzenleyen: / Kaynak: TASS
- Güncelleme:
Kanalizasyonda korkunç son! Turistik gezi düzenleyen 8 kişi feci şekilde can verdi

DÜNYA Haberleri  / TASS

Rusya'nın başkenti Moskova'da kanalizasyon sisteminde tura katılan, aşırı yağışlar nedeniyle de mahsur kalan sekiz kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Rus yetkililer, izinsiz olduğu belirtilen turla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da şehrin kanalizasyon sisteminde izinsiz tura katılan ve şiddetli yağış nedeniyle mahsur kalan sekiz kişinin cesedine ulaşıldığı aktarıldı.

Rus devlet ajansı TASS’ın aktardığına göre, 20 Ağustos’ta Moskova’da etkili olan şiddetli yağışlar, yer altı nehri Neglinka’da su seviyesinin yükselmesi nedeniyle şehrin kanalizasyon sisteminde rehberli tura katılan sekiz kişi mahsur kaldı.

İzinsiz tur grubunda yer alanların kurtarılması için çalışmaların başlatıldığı duyurulmuştu. Rus yetkililer gün içerisinde yaptıkları açıklamada, turda yer alan sekiz kişinin de cansız bedenine ulaştıklarını açıkladı.

Kurtarma çalışmalarına katılan bir görevli, "Tura katılan sekiz kişinin tamamına ulaşıldı. Hepsi hayatını kaybetti. Arama çalışması sona erdi" dedi.  

‘'TUR YASA DIŞIYDI, HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI'’

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’nın kanalizasyon sistemine düzenlenen turun yasadışı olduğunu ve olayla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu. Turun organizatörleri için soruşturma başlatıldığı ve şu ana kadar üç kişinin tespit edildiği bildirildi. Üç kişiden birinin gözaltına alındığı, bir başkasının ise yurtdışına çıktığı ifade edildi.

TASS, konuya ilişkin dünkü haberde, ölenler arasında bir şirket çalışanı, 15 yaşındaki kızı ve 17 yaşındaki yeğeninin de olduğunu aktarmıştı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, olayı 'korkunç bir trajedi' olarak nitelendirdi ve ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Rusya'da tur rehberleri Moskova'nın kanalizasyon sisteminde turlar düzenliyor, bu sistemin bazı bölümlerinin 19'uncu yüzyıldan kaldığı ifade ediliyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TASS
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...