Kanada’da artan fiyatlar için harekete geçti: Marketlere ek vergi geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kanada’da artan fiyatlar için harekete geçti: Marketlere ek vergi geliyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kanada'da hükümet, artan gıda fiyatları için harekete geçti. Yüksek fiyatlara çözüm yolları düşünülürken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau süpermarket sahipleriyle yaptığı toplantıda karlarına kar kattıkları için ek vergi düşündüklerini açıkladı. 

Dünya genelinde artan gıda fiyatları büyük sorun olmaya başladı. Kanada’da artan gıda fiyatları için çözüm yolları arayışına başladı. 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, süpermarket sahipleriyle acil toplantı yaptı. Trudeau artan fiyatlardan süpermarket zincirlerini sorumlu tuttarak, karlarına kar kattıklarını belirtti. 

MARKET SAHİPLERİNE 9 EKİM’E KADAR SÜRE VERİLDİ

Trudeau konuya çözüm bulmak için zincir market sahiplerine 9 Ekim'e kadar süre tanıdı ve toplantı için Başkent Ottawa'ya çağırdı. Toplantıya getirecekleri çözüm planının orta sınıfa kayda değer bir rahatlama getirmediği takdirde kontrolü ele alacaklarını söyledi.

Trudeau "Kanadalılar, sofralarına yiyecek koymakta zorlanırken, en büyük marketlerimizin rekor kâr elde etmesi doğru değil. Çok açık söylüyorum. Planları orta sınıf ve bu sınıfa ulaşmak üzere çalışan insanlar için gerçek bir rahatlama sağlamazsa, o zaman daha fazla adım atarız. Vergi tedbirleri dahil olmak üzere hiçbir şeyi göz ardı etmeyiz." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...