Kalp rahatsızlıkları kök hücreyle tedavi edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Kalp rahatsızlıkları kök hücreyle tedavi edilecek

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltere'de araştırmacılar umut veren bir çalışmaya imza attı. Artık kök hücre tedavisi kalp hastalıklarında da iyileşme sağlayacak.

İngiltere’de University College London'daki araştırmacılar, kalp rahatsızlıklarının kök hücreyle tedavi edilmesi üzerinde çalışıyor.

Daha önceki denemeler, kök hücrelerin yerleştirildikleri kalpte yeni ortama uyum sağlayamamaları sebebiyle başarısız olmuştu.

KALPTEKİ HASARI ONARACAKLAR

Şimdi araştırmacılar, kök hücreleri ilk önce minyatür bölgelerde büyüterek onları kalpte daha uzun süre canlı tutmanın yolunu buldular.

Bu hücreler daha sonra kalp kaslarına enjekte edilecek ve kalpteki hasarların giderilmesinde kullanılacak.

10 SENE İÇİNDE İNSANLARDA KULLANILACAK

Fareler üzerinde yapılan deneylerin başarılı olduğunu aktaran bilim adamları, yöntemin 10 sene içinde insanlarda da kullanılacağını ifade ettiler.

İngiltere Kalp Vakfı’ndan Profesör Metin Avkiran, "Bu, kök hücre kaynaklı kalp hücrelerine hasarlı kalpleri onarma konusunda en iyi şansı verebilecek umut verici bir yeni dağıtım sistemidir” dedi.

Araştırmacılardan Annalisa Bettini de kalp yamaları olarak da işlev görebilecek olan kök hücrelerin, ileride kardiyologlara hastaların tedavisi için bir dizi çözüm sağlayabileceğini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...