Kalın: Detaylar elimizde

Düzenleyen:
Kalın: Detaylar elimizde

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Rusya'nın Türkiye'nin DAİŞ'den petrol aldığı iddialarını krirli bir propaganda savaşı olarak değerlendirdi. Kalın, DAİŞ ile hangi ülkenin petrol ticareti yaptığının detaylarının ellerinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kalın'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Kaynak ülkelerin sorunu kaynağında tespit edip burada sorunu çözmesi daha doğru olur. Sorun bize yansımadan orada çözülebilir, bu önlemleri almadan Türkiye'ye geçişe izin veriyorsunuz ithamları kabul edilemez.
Kendi ulusal kaynaklarımız açısından ifade etmek gerekirse bütün sınır bölgelerinde 50 bine yakın görevli sınır güvenliğini sağlamaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza itham edilen açıklamalara da değinmek isterim. Bu konuda pek çok açıklama yapıldı bu iddiaların gerçeklerle ilgisi olmadığı açıkça ortaya çıktı. Maalesef merkezinde DAİŞ olan bir propaganda savaşı ile karşı karşıyayız. Kimlerin DAİŞ'den petrol aldığını açıkça görüyoruz. Yaptırım listelerinde bu isimleri görüyoruz. Bu detayların hespsi bizim elimizde var.Hangi ülke DAİŞ'den petrol alıyor bizim elimizde var bu trafiğin Esed rejimi ile yürütüldüğü ortada.

2014 yılından beri TSK Irak güçlerine eğitim vermektedir. Bununla ilgili Sayın Başbakanımız mevkidaşına bir mektup gönderdi. İlgili birimlerimiz bu konuyu takip ediyor. Bizim Irak'ın toprak bütünlüğünden yana tavrı nettir. Bu nedenle Irak hükümeti ile yakın temasta olduk. Burada temel mesele DAİŞ konusunda kararlı bir tutumun sergilenmesi ve gerekli desteğin verilmesidir.
Biz baştan beri terörün her türüne ve her şekline karşı olduğumuzu açık bir şekilde ifade ettik. Burada bir grup terör örgütünü 'bunlar kötüdür', bir grup terör örgütünü 'bunlar iyidir' diye ayırıp buradan hareketle bir politika üretmek yanlıştır. Siyaseten de yanlıştır, ahlaken de yanlıştır. Biz DAİŞ konusunda gösterdiğimiz hassasiyeti, DAİŞ ile mücadele konusunda gösterdiğimiz kararlılığın aynısını mesela PKK ile mücadele konusunda da dünya kamuoyundan bekliyoruz.
Son zamanlarda Paris saldırıları sonrası Batı'da yükselişe geçen ırkçılık yaklaşımlarıdır, İslamın terörle bir ilgisi yoktur. Terör faliyetlerini İslam ile özdeşleştirmek gerçekle bağdaşmaz.

İSRAİL AÇIKLAMASI

İsrail Başbakanı Netanyahu, doğalgaz satışı ile ilgili İsrail'in Türkiye ile görüştüğünü ifade etmiş, alternatif ülkelerle de İsrail gazının ihracatı ile ilgili temasta olduğunu belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuyla ilgili olarak, "İsrail'le ilişkilerimizin tekrardan başlaması için 3 şartımız vardı. Biliyorsunuz birincisini yerine getirip Mavi Marmara için özür dilediler. İkinci ve üçüncü şartımız henüz yerine getirilmiş değil. O şartlar da Mavi Marmara için tazminat ve Gazze'ye ambargonun tamamen kaldırılması. Bu şartlar sağlanmadıkça İsrail'le herhangi bir ilişki kurmamızın ihtimali yoktur." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...