Kalbi dışarıda doğan bebek taburcu oldu

Kalbi dışarıda doğan bebek taburcu oldu

DÜNYA Haberleri

Kalbi göğüs kafesinin dışında bir şekilde dünyaya gelen bebek, ABD'de Houston'daki Texas Çocuk Hastanesi'nden taburcu edildi.

Kalbi göğüs kafesinin dışında bir şekilde dünyaya gelen bebek, ABD'de Houston'daki Texas Çocuk Hastanesi'nden taburcu edildi. Kız bebeğin vücuduna, bu hayati organı koruyacak özel bir plastik kalkan yerleştirildi.
Audrina Cardenas isimli bebek, ekim ayında dünyaya geldi. Cardenas'ta ektopya kordis denilen ve oldukça nadir görülen genetik bir hastalık vardı. Göğüs kafesinin kalbi tam saramadığı ektopya kordis, 8 milyonda bir doğumda görülüyor. Bu durumdaki bebeklerin yüzde 90'ı ya ölü doğuyor ya da doğumdan sonra birkaç gün içinde ölüyor. Cardenas ise 3,5 aydır hayata tutunmuş vaziyette ve taburcu edilerek annesi Ashley Cardenas tarafından eve götürüldü.
Hastaneden taburcu olduğunda minik bebeğin göğsünde pembe bir plastik kalkan vardı. Bu kalkan, kalbi korumak üzere yerleştirildi. Birkaç sene içinde kız ameliyat edilecek ve göğüs kafesinin içine daha kalıcı bir koruyucu kalkan yerleştirilecek.
Audrina'nın annesi, uykusuz gecelerden sonra nihayet rahat bir nefes aldı. Ashley, kızında hayatı tehdit edecek durumu daha hamileliğinin 16. haftasında öğrenmiş. Anneye 3 zor seçenek önerilmiş: Kürtaj, öleceğini bile bile doğurmak ve doğumdan hemen sonra doktorların göğüs kafesinde bir delik açarak kalbi içeriye yerleştirmeleri.
15 Ekim'de doğan kız, hemen kalp ameliyatına alındı ve 6 saatlik ameliyatla kalp göğüs kafesinin içine yerleştirildi. Cerrahlar, kalpteki problemlerin düzeltilmesi için kızın birkaç kere ameliyat edilmesinin gerekeceğini ifade ettiler. Bunun için kızın biraz iyileşip kuvvet kazanması beklenecek. Doktorlar kızın ilerideki durumunun halen belirsiz olduğunu ama şimdilik sağlığının iyiye doğru gittiğini söyklediler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...