Kadın kral

Kadın kral

DÜNYA Haberleri

ABD vatandaşı bir kadın, hiç tanımadığı kuzeninden gelen telefonla Gana'da Otuam toplumunun kralı olduğunu öğrendi.

ABD vatandaşı bir kadın, hiç tanımadığı kuzeninden gelen telefonla Gana'da Otuam toplumunun kralı olduğunu öğrendi. Kadın, ABD'de sekreterken ülkesinde kral olarak yaşıyor.

CNN televizyonunun haberine göre Peggielene Bartels isimli kadın 5 sene önce sekreter olarak çalışıyor ve Washington D.C.'de tek odalı bir dairede yaşıyordu. 2008'de gece yarısı gelen telefon kadının hayatını değiştirdi. Uzun süredir görüşmediği bir kuzeni, Gana'da küçük bitr balıkçı köyünden aradı ve kadına Otuam toplumunun kralı olduğunu bildirdi ve onu tebrik etti. Önce işletildiğini zanneden Bartels, "Bakın ABD'de saat gece yarısı 4. Çok yorgunum. Bırakın uyuyayım" demiş. Daha sonra amcasının ölümüyle Otuam Kralı seçildiğini öğrenen kadın, Gana'da taht içinde omuzlar üzerinde taşındı, 7 bin kişilik toplumun ilk kadın kralı oldu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Gana doğumlu olan ama 20 yaşından bu yana ABD'de yaşayan 55 yaşındaki kadın yine Gana Büyükelçiliği'nde çalışmaya devam ediyor ama her sene bir ay ülkesine giderek krallık yapıyor. Kadın, 11 ay da toplumu ABD'den idare ediyor.

Kadının hayatıyla ilgili kitap yazıldı, yakında filmi de çekilecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...