Kabe'de vinç kazası! Onlarca ölü ve yaralı var

Kabe'de vinç kazası! Onlarca ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri

Kabe'deki çalışmalar sırasında bir vinç hacı adaylarının üzerine düştü. 87 ölü, 184 yaralının olduğu, bir Türk hacı adayının da vefat ettiği belirtiliyor.

Kabe'de genişletme çalışmaları sırasında bir vinç, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle hacı adaylarının üzerine düştü. Suudi yetkililer 87 kişinin öldüğünü, 184 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenler arasında Türk hacı adayı olup olmadığı konusunda da henüz net bir bilgi yok ancak bir Türk vatandaşının yaralandığı belirtiliyor. 

Vinç faciası sonrası Görmez'den ilk açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kabe'deki vinç faciası ile ilgili konuştu.

İşte Görmez'in açıklamaları;

87 hacı adayımız olayda hayatını kaybetti. Yaralı hacı adaylarımızın durumu iyi. 2 Türk hacı adayımızın vefat ettiği belirtiliyor.

Diyanet'ten yapılan açıklamada, 17 Türk hacı adayının yaralandığı söylendi.

Kaza sırasında binlerce hacı adayının Kabe'de olduğuna dikkat çekiliyor.

Suudi Arabistan 4 yıl önce Kabe'de alan büyütme çalışmalarına başlamıştı. Gece gündüz devam eden çalışmalarda son safhaya gelinmişti.

Bu sayede daha önce 2.5 milyon kişinin tavaf edebildiği Kabe'de aynı anda 3.5 milyon kişinin ibadet edebilmesi amaçlanıyordu.

Kabe'de vinç kazası! Onlarca ölü ve yaralı var

DİYANETTEN AÇIKLAMA

Kazada adının Mehmet Ali Ünal olduğu öğrenilen Türk hacı adayı yaralandı.

Durumunun ağır olmadığı belirtilen Ünal, Mekke'deki Türk hastanesinde tedavi altına alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac İşleri Genel Müdürü Enver Gönenç, katıldığı canlı yayında ölü ve yaralıların olduğunu şuan için net bir rakam verilemeyeceğini söyledi.

Hacı adaylarının bulunduğu bölümde yer alan vince, yıldırım düşmesi sonucu çok sayıda hacı adayının yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Mekke'de 30 dereceyi aşan sıcakların ardından dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkisini gösterdi. Bugün de akşam vakitlerinde görülen yağışlar, sel baskınlarına neden oldu.

Kentte bir vincin yıldırım çarpması sonucu devrildiği görülürken, çok sayıda hacı adayının öldüğü ve yaralandığı gelen ilk bilgiler arasında.

Kabe'de vinç kazası! Onlarca ölü ve yaralı var

HACI ADAYI OLAY ANINI ANLATTI 

Kabe'de akşam saat 17.00 sıralarında başlayan sağanak yağış ve fırtına ile birlikte Kabe'nin etrafında bulunan vinçlerden birisi devrildi. Devrilen vincin parçaları tavaf yapılan alanın beton tavanını çökerterek yüzlerce insanın üstüne düştü. Bu sırada tavafta bulunan onlarca hacı adayı yaralandı. 

Felaket yaşandığı sırada olay yerinde bulunan Elazığlı hacı adayı Servet Oğuzhan vincin devrilme anları ve sonrasında yaşananları İHA muhabirine anlattı. Çok şiddetli yağmur yağdığını belirten Oğuzhan, “Akşam saatlerinde çok yağmur yağdı. Şimşekler çok hızlı bir şekilde çakıyordu. Bir anda bir ses duyduk olay yerine gittiğimizde çok sayıda yarılı ve baygın olan insanları gördük. Duvarın üstüne düşen vinç Kabe'de tavaf yapanların üzerine düştü. Olaydan sonra bizleri otellerimize götürdüler. Şuanda otelimizden dışarıya çıkamıyoruz. Yaralı Türklerinde olduğu söyleniyor. Yağmur sağanak şekilde halen devam ediyor” dedi. 

Öte yandan olay yerinden gelen fotoğraflar kazanın ne kadar büyük olduğunu ise gözler önüne serdi. Olayda yaralananların bölgeye sevk edilen çok sayıda ambulanslarla hastanelere sevk edildiği öğrenildi. 

Kabe'de vinç kazası! Onlarca ölü ve yaralı var

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...