John Kerry ve Sergey Lavrov telefonda Ukrayna'yı görüştü

/ Kaynak: AA
John Kerry ve Sergey Lavrov telefonda Ukrayna'yı görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'daki gelişmeleri telefonda değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kerry'nin görüşmede, Ukrayna Parlamentosunun, Devlet Başkanı ve Başbakan vekilini belirlemek, ülkenin siyasi ve ekonomik istikrarını sağlamak için hızlı hareket etmesine yönelik eylemlerini ABD'nin güçlü biçimde desteklediğini söylediği kaydedildi.Açıklamada, Ukrayna Parlamentosunda Bölgeler Partisi dahil, milletvekillerinin çoğunluğunun oyuyla kararlar alınmasının, Ukrayna'da barış ve istikrarın yeniden inşa edilmesi noktasında en ümit verici gelişme olduğunu belirten Kerry'nin, ABD'nin uluslararası toplumun tüm üyeleri ve uluslararası kurumlarla Ukrayna'yı ve bu kritik dönemde Ukrayna halkını desteklemeye hazır olduğunu teyit ettiği vurgulandı.Açıklama, şöyle devam etti:
"Bakan Kerry, Rusya'nın, Ukrayna'nın bu sayfayı kapatması ve bu krizden daha güçlü, birlik içinde çıkması, yeni seçimlere ve kritik önemdeki reformara doğru ilerlemesi için biz, Avrupa Birliği (AB) üyeleri ve diğer kaygı duyan ülkelere katılması yönündeki ümitlerimizi dile getirdi. Kerry, ayrıca tüm tarafların şiddetten uzak durması ve Ukrayna'nın demokratik kurumlarına saygı göstermesi yönündeki çağrımıza işaret etti. Bunun yanında Kerry, ABD olarak, Ukrayna'nın egemenliği, toprak bütünlüğü ve demokratik seçme özgürlüğüne tüm ülkelerin saygı göstermesine yönelik beklentilerimizi de vurguladı".

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...