Joe Biden, Elon Musk’a yüklendi: ‘Diğer ülkelerle bağlantısı incelensin’

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Joe Biden, Elon Musk’a yüklendi: ‘Diğer ülkelerle bağlantısı incelensin’

DÜNYA Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkanı Joe Biden, Elon Musk'ın ABD dışındaki ülkelerle olan ilişkilerinin ‘bakılmaya değer’ olduğunu söyledi. Gazetecilere konuşan Biden, bir tür soruşturmanın devam edip etmediği konusunda ayrıntı vermedi ancak Tesla ve Twitter şirketlerinin milyarder CEO'sunun daha fazla incelenmesi gerektiğini ileri sürdü.

ABD Başkanı Joe Biden, dünyanın en zengin insanı Elon Musk hakkında herkesi şoke eden bir açıklama yaptı. Elektrikli araç üreticisi Tesla, uzay şirketi SpaceX ve sosyal medya şirketi Twitter’ın CEO’su olan Elon Musk’a ilişkin sözleri gündeme damgasını vurdu. Biden, yaptığı açıklamada, "Elon Musk'ın diğer ülkelerle olan işbirliği ve teknik ilişkilerinin izlenmeye değer olduğunu düşünüyorum, uygunsuz bir şey yapıp yapmadığının, bakılmaya değer olduğunu öneriyorum ve tüm söyleyeceğim bu.” dedi.

MUSK'IN UKRAYNA AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Biden'ın Musk'ın hangi ‘ilişkilerinden’ bahsettiği tam olarak belli değil ancak Biden, Musk'ın diğer ülkelerle olan bağlarını potansiyel bir endişe olarak gündeme getiren ilk yetkili değil. ABD senatörlerinden Chris Murphy, ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesi'nin (CFIUS), Musk'ın şirketi satın alma anlaşmasının ‘ulusal güvenlik etkilerini’ araştırması gerektiğini söyledi. Murphy, Suudi Arabistan ve Katar'dan büyük yatırımlar aldığına işaret etti.

Bununla birlikte, Tesla'nın Çin'de devam eden iş anlaşmaları da eleştiriliyor. ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post, Haziran ayındaki bir haberde, "Bazı ABD istihbarat analistleri ve Beyaz Saray yetkilileri, Musk'ın Twitter'ı ele geçirmesi durumunda Çin'in baskısından endişe duyuyor" şeklinde iddiada bulundu.

Musk ayrıca Ukrayna ile Rusya ve Tayvan ve Çin arasındaki savaşlara ilişkin yaptığı yorumlarla da tepki çekti. Kırım’ın Rusya kontrolüne verilmesi gerektiğini savunan Musk, Ukrayna’da Rusya’nın ilhak ettiği bölgelerin de referandumdan çıkan oya göre Rusya’nın kontrolüne verilebileceğini söyledi. Bu sözleri Rusya tarafından olumlu karşılanmıştı. Tayvan için ise ‘kısmen’ Çin kontrolüne geçerse gerilimin son bulacağını belirtti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...