Japonya'nın hidrojenle çalışan ilk trenini tanıttı: Almanya’dan sonra bir ilk

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Japonya'nın hidrojenle çalışan ilk trenini tanıttı: Almanya’dan sonra bir ilk

DÜNYA Haberleri  / AA

Japonya sıfır karbondioksit emisyonuna sahip ve hidrojenle çalışan ilk treninin tanıtımını gerçekleştirdi. 3 yıl önce ilk kez Almanya’da hizmete giren hidrojen yakıtlı çevreci trenin bir benzeri Japonya’da hizmete girmesi bekleniyor. Trenin çatısındaki tanklarla muhafaza ettiği hidrojenin havadaki oksijenle reaksiyona girmesiyle kendi elektriğini üretiyor.

3 yıl önce ilk kez Almanya’da üretilip hizmete sokulan hidrojen yakıtlı çevreci tren, Japonya’da da hizmete giriyor. East Japan Railway (JR East) firması, Toyota ve Hitachi iş birliğiyle ürettiği tren, Japonya’da ilk kez tanıtıldı. 

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR 

Çevreci tren, çatısındaki tanklarda muhafaza ettiği hidrojenin havadaki oksijenle reaksiyona girmesiyle kendi elektriğini üretiyor. 

Japonya'nın hidrojenle çalışan ilk trenini tanıttı: Almanya’dan sonra bir ilkKendi elektriğini kendi üretiyor. 

 

SAATTE 10 KM. HIZA ULAŞIYOR

Saatte 100 kilometre hıza ulaşabilen treninin Mart ayında test sürüşlerinin başlaması bekleniyor. 2030 yılında ise piyasaya sürülmesi hedefleniyor. 

Japonya'nın hidrojenle çalışan ilk trenini tanıttı: Almanya’dan sonra bir ilk

“SIFIR KARBONDİOKSİT EMİSYONLU” 

Japon firmanın “Sıfır karbondioksit emisyonlu" yeni modeli, halihazırda kullandığı dizel taşıtların yerine kullanmayı planlıyor. Japonya'da hidrojenle çalışan yolcu taşıt ve otobüsleri hizmet verebilirken ilgili kanun, trenlerin bu yakıtı kullanabilmesine izin vermiyor.

Kamu yayıncısına göre JR East, üretilen prototipe yönelik gerekli kanuni muafiyetlerin sağlanması için çaba sarf edecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...