Japonya'da 7,3 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen:
Japonya'da 7,3 büyüklüğünde deprem

DÜNYA Haberleri

Japonya'nın kuzeydoğusundaki Tohoku bölgesinde 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem ülkesi Japonya, yine büyük bir sallantı yaşadı. Japonya Meteoroloji Ajansına (JMA) göre kuzeydoğudaki Miyagi ve Fukuşima eyaleti açıklarında yerel saatle 23.36'da ve 60 kilometre derinlikte 7,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

TSUNAMİ UYARISI

JMA'nın her iki eyalette "tsunami" için düşük risk uyarısını sürdürmesine rağmen Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, "tsunami" tehdidi olmadığını açıkladı. Depremin ardındaki 1,5 saatlik sürede bir metrenin altında tsunami dalgalarının kıyı eyaletlerine ulaştığı bildirildi. Japonya başbakanı, Twitter'dan kıyı eyaletleri için verilen tsunami uyarısına dikkati çekerek halka gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

ELEKTRİK YOK, TREN SEFERLERİ DURDU

Bölge genelinde bazı ilçelerde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi. Tokyo Electric Power (TEPCO) ile Tohoku Electric Power firmalarının enerji sağladığı 9 eyalette 2,2 milyondan fazla meskende elektrik kesintisi yaşadığını açıklandı. Başbakanlıkta acil durum merkezi kuruldu. Japan Railways (JR) East firmasının işlettiği Tohoku, Yamagata, Akita, Hokuriku ve Joetsu kapsamlı demir yolu seferlerinin durdurulduğu kaydedildi. JR firmasına bağlı Tohoku hattında içinde 100 yolcunun bulunduğu yüksek hızlı trenin raydan çıktığı, olayda yaralanma yaşanmadığı kaydedildi.

"KIYILARA YAKLAŞMAYIN"

Tokyo'daki Haneda ve Narita havalimanlarının, başkentte de hissedilen şiddetli depremden etkilenmediği bildirildi.. Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirakozu, muhtemel artçılara yönelik halka tedbirli olunması çağrısı yaparak, tsunami uyarısının verildiği kıyı ilçelerine yaklaşılmamasını istedi.

Hava Öz Savunma Kuvvetleri (ASDF) hasar tespit çalışmaları için İbaraki'deki Hyakuri Üssü'nden uçakları görevlendirdiğini duyurdu.

"BİR BÜYÜK DEPREM DAHA YAŞANABİLİR"

JMA yetkilisi, düzenlediği basın toplantısında, deprem sonrası bölge geneli yumuşayan toprak sebebiyle bina yıkılmaları ve heyelanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini, benzer büyüklükte bir sarsıntının hafta içerisinde meydana gelebileceğini belirtti.

NÜKLEER TEHDİT

TEPCO işletimindeki Fukuşima Dai-ni nükleer güç santralinde (NGS) muhtemel anormal bir durumun olmadığını, yerleşke bünyesindeki tüketilmiş nükleer yakıt havuzunun kapatıldığı bildirildi. Japon firmadan yapılan açıklamada, Fukuşima Dai-içi NGS'deki 5 nolu türbin binasında yangın alarmlarının çalıştığının belirlendi, söz konusu durumun araştırıldığı aktarıldı. Kyodo ajansına göre Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hagiuda Koiçi, devreden çıkarılma aşamasında bulunan Dai-içi santralinde "temel olarak problem yaşanmadığını" bildirdi. Bölge genelinde, hizmet dışı NGS'ler arasında Miyagi'deki Onagawa, Niigata'daki Kashiwazaki-Kariwa, İbaraki'deki Tokai Dai-ni, Aomori'deki Higashidori'de anormallik olmadığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...