Japonya yeniden alarmda! Pasifik kıyılarına 'tsunami' uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Japonya yeniden alarmda! Pasifik kıyılarına 'tsunami' uyarısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Japonya'da meydana gelen bir depremin ardından, başkent Tokyo'nun doğusunda bulunan Pasifik kıyısı bölgelerine 'tsunami' uyarısı yapıldı.

 

Sık sık deprem ve tsunami haberleriyle gündeme gelen Japonya'da yeniden alarm verildi. 5 Ekim'de Torişima adası açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından 1 metre yüksekliğinde tsunami uyarısı yapılan ülkede yeniden kritik bir uyarı yapıldı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), sabah saatlerinde meydana gelen ve büyüklüğü duyurulmayan bir deprem sonrası, Pasifik Okyanusu kıyılarına yönelik uyarı yaptı.

'SAHİLLERDEN UZAK DURUN' UYARISI

Buna göre Tokyo'nun doğusundaki Çiba'da 12 ilçe, Ogasawara Adaları, Izu Adaları ile Koçi ve Miyazaki eyaletlerine yönelik tsunami uyarısı verildi.

Farklı yükseklikteki dalgalarının kıyı bölgelerini birkaç kez vurabileceği kaydedilen uyarıda, bölge halklarından, sahillerden ve nehir ağızlarından uzak durmaları istendi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...