Japonya ordusundan 30 yılın en büyük tatbikatı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Japonya ordusundan 30 yılın en büyük tatbikatı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri (GSDF), bölgede artan askerî risk unsurları karşısında son 30 yılın en büyük askerî tatbikatını gerçekleştireceğini açıkladı.

Savunma yeteneklerinin yanı sıra iletişim ve lojistik kapasitesini geliştirme amacıyla yapılacak tatbikatta tank, gemi ve uçak gibi savunma unsurlarının da yer alacağı öğrenildi. Eylül ve kasım ayları arasında gerçekleştirilmesi beklenen tatbikata yaklaşık 140 bin personelin katılacağı ifade edildi. GSDF, ülke genelindeki tüm birimlerin katılımıyla yapılan bu kapsamda bir askerî tatbikatı son olarak soğuk savaşın sona ermesinin ardından 1993'de gerçekleştirmişti. Çin'in üzerinde hak iddia ettiği Doğu Çin Denizi'ndeki Senkaku Adaları açıklarında Japonya'ya yönelik gerçekleştirdiği sınır ihlalleri son aylarda bölgede gerilimi artırmış, Tokyo ise Pekin'in artan askerî hegemonyası karşısında ABD başta olmak üzere müttefik arayışını güçlendirmişti. Çin'in geçtiğimiz şubatta sahil güvenlik güçlerine yabancı gemilere karşı silah kullanma yetkisi vermesi de Japonya'nın savunma kapasitesinin önemini bir defa daha kamuoyunun gündemine taşımıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...