Japonya Başbakanı'na saldırının zanlısı hükümete dava açmış

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Japonya Başbakanı'na saldırının zanlısı hükümete dava açmış

DÜNYA Haberleri

Geçen hafta sonu Japonya Başbakanı Fumio Kişida'ya düzenlenen saldırının arkasında olduğundan şüphelenilen Ryuji Kimura, 2022'de parlamentoya aday olamaması nedeniyle hükümeti dava etmiş. Mahkeme, Kimura'nın yaşadığı iddia edilen zihinsel problemler nedeniyle 100.000 yen tazminat talep ettiği iddiayı reddetmiş.

Japonya Başbakanı Fumio Kişhida'ya sis bombası attığından şüphelenilen adamın hükümeti geçtiğimiz yıl dava ettiği ortaya çıktı.

Ryuji Kimura, yaşı ve 3 milyon yenlik bir depozito hazırlayamaması nedeniyle seçimlere katılamadığını iddia ederek geçen Haziran ayında Kobe bölge mahkemesinde dava açmış.

SALDIRGAN ÜLKEDEKİ SEÇİM YASASINDAN MUZDARİPMİŞ

24 yaşındaki Kimura, seçim yasasının diğer hükümlerin yanı sıra yasa önünde eşitliği de öngören anayasa'yı ihlal ettiğini iddia etmiş.

Mahkeme, Kimura'nın yaşadığı iddia edilen zihinsel problemler nedeniyle 100.000 yen tazminat talep ettiği iddiayı reddetmiş.

Kimura, görevdeki siyasi güçlerin hukuka aykırı bir şekilde iktidarda kaldığına dair daha fazla iddiayla bu karara karşı Osaka Yüksek Mahkemesine başvurdu ve önümüzdeki ay davanın bir karara bağlanması bekleniyor.

Japonya Başbakanı'na saldırının zanlısı hükümete dava açmış

JAPONYA'DA GÜVENLİK KONUSU ALARM VERİYOR

Olaydan sonra güvenliği artırmak için, Kişida hükümeti ve iktidardaki Liberal Demokrat Parti, yüksek profilli kampanya konuşmalarını kapalı mekanlara taşımaya ve Pazar günkü seçimlere kadar çanta denetimi yapmaya karar verdi.

Olay, eski Başbakan Şinzo Abe'nin vurularak öldürülmesinden bir yıldan kısa bir süre sonra ve Japonya'nın G7 liderlerine ev sahipliği yapmasından bir ay önce, Japonya'daki VIP güvenliğinin durumu hakkında endişe verici soruları gündeme getirdi.

Kişida, ülkeyi ziyaret eden G7 ileri gelenlerinin güvenliğini sağlama sözü verdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...