İzmir Efes 2022 tatbikatı Yunanistan’ın nefesini kesti: Bu açıkça bir meydan okuma

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İzmir Efes 2022 tatbikatı Yunanistan’ın nefesini kesti: Bu açıkça bir meydan okuma

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Son yılların en büyük tatbikatı olan İzmir Efes 2022, film sahnesini aratmayacak nefes kesen görüntülere sebep oldu. Dev katılımla gerçekleşen tatbikat gerçeğini aratmadı. Ege Bölgesi’ndeki en büyük birleşik müşterek tatbikatı olan Efes 2022 Komşu’da büyük ses uyandırdı. Tatbikatı endişeyle takip eden Yunanistan basınında ‘Adaları işgal edecekler' haberleri yayılırken medya organları tatbikat için “Bu açıkça bir meydan okuma” başlığı attı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük tatbikatlarından biri olan İzmir Efes 2022, 37 ülkeden 10 bin personelin katılımıyla 9 Mayıs’ta başladı.  Ege Bölgesi’ndeki en büyük birleşik müşterek tatbikatı Efes 2022'de İtalya, Bosna-Hersek, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan unsurlarının yanı sıra ABD Silahlı kuvvetlerine bağlı zırhlı araçlar ve çıkarma gemisi de görev aldı. Tatbikat aralıksız devam ederken gece faaliyetleri kapsamında ‘Keşif Hareketı’ düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı  “Film sahnesi değil, gerçeğin ta kendisi!” diyerek nefes kesen görüntüleri paylaştı.

İzmir Efes 2022 tatbikatı Yunanistan’ın nefesini kesti: Bu açıkça bir meydan okuma

“YUNANİSTAN’I İŞGAL ETMEK İÇİN KULLANACAKLAR”

Onlarca ülkenin katılımıyla İzmir’de gerçekleşen Efes 2022 tatbikatına Azerbaycan’ın özel kuvvet birliklerinin katılması Yunan medyasını salladı. Yunan medyası Türkiye’nin Azerbaycan’ın özel kuvvet askerlerini “Yunanistan'ı işgal etmek için kullanacağını” iddia etti. Türkiye’nin ilk kez Libya savaş gemisiyle birlikte Ege’de tatbikat gerçekleştirmesinin endişelendirdiğini vurgulandı.  

İzmir Efes 2022 tatbikatı Yunanistan’ın nefesini kesti: Bu açıkça bir meydan okuma

Yunan televizyonu Mega TV ise tatbikata katılan Libya, Azerbaycan, Pakistan ve Arnavutluk'un Türk ordusu tarafından eğitilerek Yunan adalarına çıkması için görevlendirilebileceği iddiasında bulundu. Yayında Yunanistan ile gergin ilişkilere sahip olan komşu ülke Kuzey Makedonya’nın da tatbikata katıldığının altını çizdi.

“BU AÇIKÇA BİR MEYDAN OKUMA”

Yayın organında yapılan bir diğer yorumda Libya’nın hücümbotu Şafak gemisinin tatbikata katılmak için Türkiye’ye gelmesine dikkat çekildi. “Bu açıkça bir meydan okuma” yorumunda bulunan yayın organı Türkiye'nin 4. Sondaj Gemisi, Girit açıklarında sondaj yapabilir. Libya, Girit açıklarını Türk deniz sınırları içinde kabul ediyor. Sondaj egemenlik anlamına gelir. Türkiye Girit açıklarında sondaj yaparsa, egemenliğimizi kaybedebiliriz."

Greek City Times ise "Türk ve Azeri özel kuvvet birlikleri Yunan adalarını ele geçirme tatbikatı gerçekleştirdiler" başlıklı haberinde Türkiye'yi akıl dışı suçlamayla karalamaya çalıştı. Pro News ise "Azerbaycan Karabağ zaferinin borcunu ödemek istediği için Ankara, Azerileri Ege'ye alıştırıyor" diye yazdı.

İzmir Efes 2022 tatbikatı Yunanistan’ın nefesini kesti: Bu açıkça bir meydan okuma

6 BİN METRE YÜKSEKLİKTE UÇAN SİHA İDDİASI

Yunan medyasındaki dikkat çeken bir başka haber, bir Türk insansız hava aracının Ege Denizi ortasındaki Kandilli Adası'nın üstünde uçtuğu oldu. Kathimerini, cuma günü saat 10.12'de fark edilen Türk insansız hava aracının yaklaşık 6 bin metre yükseklikte uçtuğunu ileri sürdü. Gazeteye göre, Türk drone'u aynı adanın üstünde 33 dakika sonra, saat 10.45'te bir kez daha göründü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...