İtalya'dan kimyasal silahların tasfiyesine övgü

/ Kaynak: AA
İtalya'dan kimyasal silahların tasfiyesine övgü

DÜNYA Haberleri  / AA

Emma Bonino, ABD ve Rusya'nın, Suriye rejiminin elindeki kimyasal silahların tasfiyesi konusunda sağladıkları mutabakatı "ilk iyi adım" olarak niteledi.

nbsp;İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, ABD ve Rusya'nın, Suriye rejiminin elindeki kimyasal silahların tasfiyesi konusunda sağladıkları mutabakatı "ilk iyi adım" olarak niteledi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD ve Rusya'nın Cenevre'de vardığı anlaşmanın sadece Suriye'deki kimyasal silahların teslim edilmesi için atılmış ilk iyi adım değil aynı zamanda kanlı Suriye iç savaşını durdurması bakımından da iyi bir adım olduğu belirtildi. Amerikalılar ve Ruslar arasındaki bu kararda uzlaşma gördüğü için memnun olduğunu aktaran Bonino, "Kesin belirlenen bu yol, Suriye'ye barış dolu bir gelecek için tüm aktörleri bir masa etrafında toplayabilir" dedi. Bonino, ateşkese mümkün olduğunca çabuk ulaşılması için tüm grupların dahil edilmesi gerektiğinden söz etti. Bakan Bonino, İtalya'nın bu konuda BM'nin her türlü kararına gereken desteği vermeye hazır olduğunu da bildirdi. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...