İtalya'da benzin istasyonu çalışanları greve gidiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İtalya'da benzin istasyonu çalışanları greve gidiyor

DÜNYA Haberleri

İtalya'da, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve hükümetin geçen sene uygulanan indirimi yılbaşından itibaren kaldırması halkı isyan ettirdi. Bu gelişmeleri protesto etmek amacıyla benzin istasyonlarında greve gidileceği açıklandı.

İtalya'da aralık ayında açıklanan ortalama fiyatlarda litre başına benzin 1,662 avro, motorin de 1,727 avro oldu. 1-8 Ocak'ta benzin 1,812 avro, motorin ise 1,868 avroya çıktı. Ayrıca Başbakan Giorgia Meloni liderliğinde toplanan Bakanlar Kurulu, Ukrayna-Rusya savaşından dolayı benzin fiyatlarının artmasıyla birlikte geçen yıl uygulanan litre başına 18 sentlik indirimi de  2023 itibariye kaldırma kararı aldı.

Ayrıca akaryakıt fiyatlarının şeffaflığıyla ilgili çıkarılan bir kararnamede, denetimlerin sıkılaştırılacağı belirtildi. Her işletmecinin ulusal düzeyde ortalama benzin ve motorin fiyatlarını müşterilerine gösterme zorunluluğu getirildi.

"BENZİN ÇALIŞANLARI HER GÜN HAKARETE UĞRUYOR"

Bu durum sonrası İtalya'da benzin dağıtım şirketlerinin bağlı olduğu üç büyük sendika (Faib, Fegica ve Figisc), greve gitme kararı aldıklarını duyurdu. Sağ koalisyon hükümetini "benzin fiyatlarını artırmak ve sorumluluğu dağıtım şirketlerinin üzerine atmakla" suçlayan sendikalar "kendilerine karşı utanç verici bir karalama kampanyası başlatıldığını, benzin istasyonları çalışanlarının, sürücüler tarafından her gün hakaretlere maruz kaldıklarını" ifade etti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...