İtalya ve Katar Dışişleri Bakanları görüştü

/ Kaynak: AA
İtalya ve Katar Dışişleri Bakanları görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya Dışişleri Bakanı ile Katarlı mevkidaşı askeri malzeme yardımının durdurulması gibi kararlar hakkında görüştü

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino, Katarlı mevkidaşı Halid bin Muhammed el-Attiyah ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, her iki bakanın bölge meselelerine değindikleri belirtilerek, İtalyan bakanın Katarlı mevkidaşına dün Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları toplantısında alınan askeri malzeme yardımının durdurulması gibi kararlar hakkında bilgi verdiği ifade edildi. Bonino'nun, uluslararası toplumun Mısır'da tüm siyasi güçleri bir araya getirerek, ateşkes, şiddetin kesilmesi ve olağanüstü halin sona erdirilmesi çabalarının teşvik edilmesine ihtiyaç olduğunu söylediği belirtildi. İtalyan bakanın geçen haftaki şiddetli bastırma eyleminden derin endişe duyduğunu dile getirdiği ve tüm Mısır siyasi partilerinin diyalog ortamı için zemin hazırlamaları gerektiğini bildirdiği aktarıldı. nbsp;Görüşmede, Bonino'nun, Katar'ın uluslararası ve bölgesel güçlerle krizden kapsayıcı bir çıkış yolunu teşvik etmek için taraflar üzerinde önemli bir rol üstlenebileceğine de dikkati çektiği kaydedildi. Emma Bonino'nun, Suriye'de yaşananların ve özellikle başkent Şam'daki saldırıda Esed rejiminin kimyasal silah kullanıp kullanmadığının tespiti için
acilen ülkede bulunan Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinin ilgili alana girmesi konusunda Suriyeli yetkililerin izin vermesine ihtiyaç olduğunu söylediği de belirtildi. Bonino ile Attıyah görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin de mükemmel seviyede olduğu ve bunun daha da güçlendirme isteklerini karşılıklı olarak dile getirdikleri bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...