İtalya: 'Korkmuyoruz'

/ Kaynak: AA
İtalya: 'Korkmuyoruz'
DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Mısır'ın başkenti Kahire'de İtalyan Konsolosluğu yakınlarındaki patlama için 'İtalya'yı korkutamaz' dedi.

Kahire'de İtalyan Konsolosluğu yakınlarında meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin olarak İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'den tepki geldi.
Bakan, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yaptığı açıklamasında, "Kahire'de bizim konsolosluğumuz yakınlarında bomba patladı. Ölen İtalyan yok. Saldırıdan etkilenenlere yakınlığımı belirtiyorum. Bu tür saldırılar, İtalya'yı korkutamaz" ifadelerini kullandı.
Saldırının ardından İtalya Dışişleri Bakanlığı nezdinde oluşturulan kriz masası ile İtalya'nın Kahire Büyükelçiliği'nin olayla ilgili Mısırlı yetkililerle yakın temas içinde oldukları belirtildi. İtalyan konsolosun da patlamanın ardından olay sırasında kapalı olan konsolosluk binasına gelerek incelemelerde bulunduğu kaydedildi.
Basına yansıyan haberlerde, bazı İtalyan diplomatların aylar öncesinden İtalyan misyonlarına yönelik saldırılar olabileceğine dair Mısır Emniyeti tarafından uyarıldıkları aktarıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...