İtalya Başbakanı Meloni: Türkiye’nin üyelik süreci gündemde değil

- Güncelleme:
İtalya Başbakanı Meloni: Türkiye’nin üyelik süreci gündemde değil

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO Zirvesi’ndeki AB üyeliğine ilişkin açıklamalarının ardından İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’den dikkat çeken bir açıklama geldi. İtalya Başbakanı Meloni, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin mevcut bağlamda gündemde olmadığını söyledi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. İtalyan Başbakanın Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin açıklaması dikkat çekti.

“AB ÜYELİĞİ İÇİN ÇEŞİTLİ ZORLUKLAR VAR”

İtalyan basınına konuşan Meloni, İsveç’in NATO üyeliğine yeşil Işık Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine İtalyan hükümetinin duruşunun ne olacağına ilişkin soruya, “Bence bu konu hala oldukça uzak. Bunu öncelik olarak değerlendirmeyen duruşumuzun ötesinde Avrupa Birliği içinde de çeşitli zorluklar var” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ GÜNDEMDE DEĞİL”

Avrupa Birliği’nin Batı Balkanları da içeren genişleme süreci üzerinde çalıştığını kaydeden Meloni, “Türkiye’nin AB üyelik süreci mevcut bağlamda gündemde değil” açıklamasını yaptı. Meloni, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşmede Akdeniz’deki taahhütleri güçlendirmenin ortak çıkarları, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve işbirliğinin arttırılmasına ilişkin konuların ele alındığını ifade etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...