İsviçre'de feci kaza: 28 ölü

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İsviçre'de feci kaza: 28 ölü

Dünya Haberleri  / AA

Belçika'dan İsviçre'ye kayak tatiline giden çocukların bulunduğu otobüs kaza yaptı. 22 öğrenci ile 6 kişinin can verdiği kazanın nedeni henüz bilinmiyor

Belçika'dan İsviçre'ye kayak tatiline giden çocukların bulunduğu otobüsün Valais kantonunda kaza yapması sonucu yaşları ortalama 12 olan, iki sınıfın öğrencilerinin neredeyse yarısı hayatını kaybetti.
nbsp; İsviçre basınında yer alan haberlere göre, Belçika'nın Brabant ve Limburg bölgelerinden iki sınıfın öğrencileri, İsviçre'nin, İtalya sınırına yakın Val d'Anniviers kentinde kayak tatili yaptıktan sonra dün gece evlerine dönmek üzere otobüsle yola çıktı. Belçika plakalı tur otobüsü, Siders yakınları nda otoyoldaki tünelde, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak, önce tünelin duvarına, ardından acil durum cebinin duvarına çarptı.
nbsp; Çarpmanın etkisiyle neredeyse orta kapıya kadar ön kısmı ezilen otobüste bulunan 46 öğrenciden 22'si olay yerinde hayatını kaybetti. Ayrıca, öğrencilere eşlik eden dört yetişkin ve otobüsün iki şoförü öldü. Üçü ağır olmak üzere 24 öğrenci yaralandı.
nbsp; Otoyol çift taraflı olarak trafiğe kapatılırken, onlarca ambulans ve yedi helikopter kaza mahalline gönderildi. Sabaha kadar devam eden kurtarma çalışmalarına 200'den fazla itfaiyeci, doktor, polis ve kurtarma görevlisi katıldı.
nbsp; Valais kantonu polis müdürü Christian Varona, kantonlarında daha önce bu boyutta bir trajediyi yaşamadıklarını belirtti.
nbsp; Belçika'nın İsviçre Büyükelçi Jan Luykx da "Bu dram tüm Belçika'yı sarsacak" dedi.
nbsp; Bu arada kazada hayatını kaybeden çocukların aileleri İsviçre'ye gelmeye başladı. Psikologların eşlik ettiği ailelere İsviçreli uzmanlar da özel olarak destek sağlıyor.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...