İsveç'te yeni dönem: Terör yasası yürürlüğe girdi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç'te yeni dönem: Terör yasası yürürlüğe girdi!

DÜNYA Haberleri

NATO üyelik süreci için Türkiye'nin şart koştuğu 'teröre desteğin kesilmesi' konusunda ilk somut adımı atan İsveç'te, terörle mücadeleye yönelik yeni anayasa değişikliği 1 Ocak 2023 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Finlandiya ile birlikte NATO üyesi olmak için başvuran İsveç, Türkiye'nin resti ile karşılaşmış, tavrından taviz vermeyen Türkiye, iki ülkeden de net olarak terör örgütleri ile arasına mesafe koymasını istemişti. Yapılan görüşmeler ve sıkı diplomasi trafiğinin ardından İsveç 'terörle mücedele'de anayasa değişikliğine gitme kararı aldı. 

TERÖR ÖRGÜTLERİNE VE FAALİYETLERİNE YASAK

1 Ocak 2023 itibarıyla yürürlüğe giren anayasa değişikliği ile terör faaliyeti yürüten veya terörü destekleyen grupların örgütlenme hürriyeti kanunla kısıtlanırken, terör örgütüne katılım ile beraber terör örgütleri de yasaklanıyor.

İsveç Adalet Bakanlığı haberi, "Anayasa değişikliği terörle mücadelede daha güçlü olanaklar sunuyor" diyerek paylaşırken, terör tehdidine karşı koymak amacıyla tek başına ve diğer devletlerle birlikte yoğun bir çaba gösterildiği belirtildi. 

Açıklama, İsveç'in Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

https://twitter.com/SwedenAnkara/status/1609868827738660866

YASA 1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN UYGULANACAK

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'de 23 Aralık 2022'de yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliğinin 1 Ocak 2023'de yürürlüğe gireceğini, 7 Mart'ta ise konu ile ilgili parlamentoya ceza yasası sunacaklarını ve İsveç Ceza Kanunu'nda yeni bir suç oluşturulacağını söylemişti.

İsveç topraklarında terörist aktivitelerin tanıtımını ve propagandasını yapmanın, bayraklarını sallamanın da dahil suç kabul edileceğini aktaran Billström, yasanın 1 Haziran 2023'te sahada uygulanacağını dile getirmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...