İsveç'te NATO korkusu: Türkiye'ye silah satabiliriz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsveç'te NATO korkusu: Türkiye'ye silah satabiliriz

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç Devlet Silah İhracat Kontrol Dairesi (ISP) Başkanı Karl Evertsson, Türkiye'ye silah satabileceklerini söyledi.

İsveç Devlet Silah İhracat Kontrol Dairesi (ISP), 15 Ekim 2019'da Türkiye'ye silah satışını yasakladı. Bu tarihten sonra 3 İsveç merkezli özel silah üreticisi şirketin, Türkiye'ye silah satma isteği kabul edilmedi. Bunun üzerinden üç sene geçti ve İsveç bir anda Türkiye'ye silah satmaya karar verdi. Bu gelişmenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO çıkışı sonrası yaşanması kafalarda soru işareti oluşturdu. 

"TÜRKİYE'NİN BİZİM SİLAHLARIMIZA İHTİYACI YOK AMA..."

İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu konusunda Türkiye ile yürütülen müzakerelere ilişkin Expressen gazetesine açıklamada bulunan ISP Başkanı Karl Evertsson "Türkiye'nin şu an bizim silahlarımıza ihtiyacı yok. Bizden silah almıyorlar. Savunma komisyonundan gelen uygulamaları duruma göre değerlendiriyoruz. Türkiye'ye bugünkü şartlarda silah satabiliriz" dedi.

TANKSAVARLAR PKK'NIN ELİNE NASIL GEÇTİ?

Evertsson, İsveç yapımı tanksavar AT-4 silahlarının terör örgütü PKK'nın eline nasıl geçtiğine ilişkin soruya ise "Biz, bu silahları örgütlere ihraç etmiyoruz. Bu, söz konusu silahların ABD'nin lisansı altında da üretiliyor olması ve bunların üçüncü ülkelere gönderilmesine izin verilmemesi şartına dikkat etmemizden kaynaklanıyor olabilir" cevabını verdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...