İsveç’te hayal kırıklığı: Eyvah! NATO üyeliği tehlikede

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç’te hayal kırıklığı: Eyvah! NATO üyeliği tehlikede

DÜNYA Haberleri

Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanı seçimlerini en yakından takip eden ülkelerin başında hiç şüphesiz İsveç geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turu lider bitirmesi ülke güvenliğini NATO’ya üye olma umutlarına bağlayan İsveç’te “Eyvah!” seslerinin yükselmesine neden oldu.

Geçtiğimiz yıl Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri operasyonlar Finlandiya ve İsveç’in korkuya kapılmasına neden oldu.

Bu iki ülke apar topar NATO’ya üyelik başvurusu yaparak güvenliklerini sağlamaya çalıştı.

Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyesi olmasına yeşil ışık yakarken İsveç’in üyelik sürecini bu ülkenin PKK terör örgütüne verdiği destek nedeniyle henüz onaylamadı.

NATO üyesi olma hedeflerini Türkiye’deki muhalefete bağlayan İsveç, hafta sonu yapılan seçimlerin sonuçlanmasıyla derin bir hayal kırıklığı yaşadı.

"MUHALEFETE SOĞUK DUŞ"

Rüzgar Erdoğan’ın lehine döndü” manşetini kullanan İsveç devlet televizyonu SVT, “Erdoğan’ın ikinci tur seçimleri öncesinde Kılıçdaroğlu'na karşı net bir üstünlüğü var” yorumunu yaptı.

Erdoğan, geçen gece zafer şarkısı söyledi. Destekçileri tezahürat yaparken, değişim hayalleri yıkıldı. Seçim sonucu, muhalefet için acımasız bir soğuk duş oldu” ifadeleri dikkat çekti.

İsveç’te hayal kırıklığı: Eyvah! NATO üyeliği tehlikede

İSVEÇ'İN AKLI FİKRİ NATO ÜYELİĞİNDE

İsveç’in NATO’ya üyelik sürecini de değerlendiren SVT, “Muhalefet, NATO açısından İsveç'e pozitif bakıyor, ancak eleştirenler de var” dedi.

Türk muhalefeti, seçimi kazanması halinde İsveç'in NATO başvurusunu onaylamak istediğini söyledi. Ancak bu ittifak içinde İsveç'e yönelik Erdoğan'la aynı eleştirileri paylaşan güçler de var” yorumu yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...