İsveçli yetkiliden itiraf gibi PKK açıklaması: Çeteler finanse ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveçli yetkiliden itiraf gibi PKK açıklaması: Çeteler finanse ediyor

DÜNYA Haberleri

İsveç'in göz yumduğu çirkin provakasyonların ardından Türkiye resti çekmiş, Finlandiya ve İsveç'le imzalanan Üçlü Mekanizmayı süresiz askıya almıştı. Sürecin ardından, İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström'den itiraf gibi bir açıklama geldi. İsveç'te varlığını sürdüren terör örgütü PKK/YPG'nin organize suç çeteleri tarafından finanse edildiğini belirten, Stenström, "Finlandiya'dan farklı olarak İsveç'te PKK'nın daha fazla finans kaynağı var." dedi.

İsveç'te polis koruması altında gerçekleşen Kuran-ı Kerim yakma skandalı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çirkin protestolar Türkiye'nin tepkisini çekmiş, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine ilişkin imzalanan Üçlü Mekanizma Ankara'nın kararı ile askıya alınmıştı. Yaşanan provakasyonu ifade özgürlüğü olarak nitelendiren İsveç hükümeti, gelecek hafta Üçlü Mekanizma'nın yeniden devreye alınması için Türkiye ile temasa geçmeye hazırlanıyor.

İsveçli yetkiliden itiraf gibi PKK açıklaması: Çeteler finanse ediyor

Konuya ilişkin açıklama yapan Başmüzakereci Oscar Stenström, "Şu anda faydalı ve güven içeren bir görüşme olmayacağı için bir araya gelip görüşmeler yapmak anlamsız olur ve bir ihtimal süreci daha da zora sokar. Fakat, yüz yüze toplantıların devam etmesi için Türkiye tarafı ile gelecek hafta erken bir tarihte temasa geçmeyi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN BİR DİNİ RENCİDE ETMİŞTİR'

İsveç ve Finlandiya ile yapılan Daimi Ortak Mekanizma toplantılarının ertelenmesine ilişkin Stenström, "Yapılan yasal olmasına rağmen, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an'ı Kerim yakmak bütün bir dini rencide etmiştir. NATO görüşmeleri için bu hiç olumlu değil, bu üzücü bir durum ve buna yönelik görüşlerimizi aktardık." diye konuştu.

PKK'YI ORGANİZE SUÇ ÇETELERİ FİNANSE EDİYOR

Terör örgütü PKK/YPG hakkında da açıklamalarda bulunan Stenström, Türkiye'nin Finlandiya'dan daha fazla İsveç'e dikkat kesilmesinin nedeni olarak terör örgütü PKK/YPG'nin İsveç'teki para kaynağının daha fazla olmasına dikkati çekti.

Stenström, "İsveç'te organize suç çeteleri PKK'yı finanse ediyor. Finlandiya'dan farklı olarak İsveç'te PKK'nın daha fazla finans kaynağı var." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...