İşte Kobani'de son durum

/ Kaynak: DHA
İşte Kobani'de son durum

DÜNYA Haberleri  / DHA

Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 54. gününe girdi.

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Peşmerge'nin desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar 54'üncü gününe girdi.
Kobani'de çatışmalar 54'üncü gününe girerken, sokak savaşının sürdüğü ilçede ÖSO ve peşmerge güçlerinden destek alan YPG; havan, roket, katyuşa füzesi ve ağır silahlarla IŞİD'i bölgeden püskürtmeye çalışıyor. Aralıklarla silah seslerinin duyulduğu ve çatışmaların kentin doğusunda yoğunlaştığı Kobani'de IŞİD ile mücadele eden YPG güçlerine ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları ise havadan bombardıman ile destek veriyor. Kobani semalarında sık aralıklarla keşif uçuşu yapan savaş uçaklarının hedef aldığı IŞİD mevzilerinden bombardıman sonrası yükselen dumanlar ise Suruç'tan görülüyor.
Öte yandan Kobani'de yaşanan çatışmaları merak eden vatandaşlar ise sınır hattındaki yüksek tepelerde tanesini 65 liraya satın aldıkları dürbünle Suriye tarafını izliyor. Sınır hattındaki yüksek noktalarda kolilerle dürbün getirenler satışlardan memnun olduğunu dile getirdi.


DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...