İşte dünyanın en etkili insanı

İşte dünyanın en etkili insanı

DÜNYA Haberleri

Forbes dergisine göre, dünyanın en etkili insanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin. Listede Türkiye'den kimsenin yer almaması dikkat çekti.

Listede dünyanın 72 siyaset, sivil toplum hareket ve ekonomi adamı bulunuyor. Rusya'dan listede Rosneft petrol şirketi Başkanı İgor Seçin (60.) ve Özbek asıllı Rus zengin iş adamı Alişer Usmanov (63.) da yer alıyor. Putin'in ABD Başkanı Barack Obama'yı (2) geçerek listenin başında yer aldığı ifade edildi.

Forbes "Dünyanın en etkileyici insanları" reyting sıralamasını yayınladı. Listenin ilk sırasında Putin, ikinci sırada ABD Başkanı Obama ve üçüncü sırada Çin lideri Xi Jinping bulunuyor. Forbes'e göre, Putin hem Rusya hem de yurtdışında siyasi iradesini ortaya koydu. Özellikle Rusya'da siyasi sığınma hakkı kazanan CIA eski çalışanı Edward Snowden olayı ve Suriye krizinin barışçıl yolla çözümü konusunda Putin'in başarısı listede ilk sıraya çıkmasını sağladı.

Konuyla ilgili kısa açıklama yapan Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, Devlet Başkanı'nın bu tür çalışmalara sakin şekilde yaklaştığını ifade etti. Peskov, "Sayın Putin'in henüz haberi yok, başkaları bu olayı değerlendirsin." yorumunda bulundu.

nbsp;Basına konuşan iktidar Birleşik Rusya Partisi Genel Konseyi Sekreteri Sergey Neveryov, "Putin'in nüfuzlu Forbes dergisi sıralamasında ilk yerde bulunması şunu ortaya koyuyor: Dünya kamuoyu, sayın Putin'i etkileyici buluyor ve onun ülkede ve yurtdşında yürüttüğü siyasete böyle değer veriyor. Putin'in sayesinde Rusya'nın rolü arttı. Bunu hatta bize olumsuz yaklaşanlar bile ifade ediyor." dedi.

nbsp;Listenin ilk 10'u şöyle sıralanıyor:
1-Putin
2-Obama
3-Jinping
4- Papa I. Franciscus
5-Almanya Başbakanı Angela Merkel
6-Microsoft şirketi sahibi Bill Gates
7- ABD Federe Rezerv Sistemi Başkanı Ben Bernanke
8-Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud
9- Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi
10- Wal-Mart Başkanı Michael Duke

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...