İşte Barselona'da terör estiren saldırgan

Düzenleyen:
İşte Barselona'da terör estiren saldırgan

DÜNYA Haberleri

İspanya'nın Barselona kentinde minibüsle kalabalığın arasında daldıktan sonra Türk restoranını basan teröristlerden birinin fotoğrafı ortaya çıktı. Bu arada Reuters'ın haberine göre, saldırıyı DAEŞ üstlendi.

Barcelona'nın Las Ramblas bölgesinde minibüsle kalabalığın arasına dalan ve iki kişi oldukları bildirilen teröristler, saldırının ardından araçtan inerek olay yerine yakın bir bölgede bulunan Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranını bastı. 

1,70 BOYLARINDA MAVİ ÇİZGİLİ GÖMLEK

Görgü tanıkları bu şahsın, 1,70 boylarında, mavi çizgili beyaz bir gömlek giymiş bir şahıs olduğunu söyledi. El Periodico gazetesi, La Boqueria Market bölgesinde silahlı iki şüphelinin bir barı bastığı, içeriden silah sesleri geldiğini söyledi.

2 KİŞİ YAKALANDI

Katalan yönetimi ayrıca polislerin saldırıya ilişkin iki kişiyi yakaladığını ifade etti. Saldırıda kullanılan minibüsü kiralayan kişinin Driss Oukabir adlı Fas asıllı İspanyol vatandaşı olduğu belirtiliyor. Öte yandan Barcelona'nın 70 kilometre kuzeyinde bir araç daha bulundu.

12 ÖLÜ, 80 YARALI

İspanya hükûmeti, saldırılarda 12 kişinin öldüğünü, 80 kişinin de yaralandığını açıkladı.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Barcelona'nın La Ramblas turistik bölgesinde bir minibüs, kalabalığın arasına daldı. İspanyol yetkililer, saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin yaralandığını ve 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Reuters, saldırıyı DAEŞ'in üstlendiğini duyurdu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...