İşte Avrupa'daki at eti skandalının kaynağı

İşte Avrupa'daki at eti skandalının kaynağı

DÜNYA Haberleri

İlk olarak İngiltere'de görülen ve giderek diğer Avrupa ülkelerinde de yaşanan at eti skandalının ana kaynağının Romanya'daki bir mezbaha olduğu açıklandı.

İlk olarak İngiltere'de görülen ve giderek diğer Avrupa ülkelerinde de yaşanan at eti skandalının ana kaynağının Romanya'daki bir mezbaha olduğu açıklandı. Ülkenin kuzeydoğusunda Roma isimli küçük köyde bulunan mezbaha, her sene binlerce olmasa bile en azından yüzlerce at kestiğini itiraf etti. Mezbahanın kapısında da inek resmiyle birlikte otlayan bir at resmi var.

At eti sattığını gizlemeyen firma, "Biz at etini at eti olduğunu belirterek satıyoruz" diyor. Doly-Com isimli firmanın yöneticisi Iulian Cazacut, "Yaptığımız her şey tamamen yasal. Tüm ürünlerimiz düzgün bir şekilde etiketleniyor ve kaydediliyor. Biz at etini at eti olarak satıyoruz. At etlerini Hollanda, İsveç ve Bulgaristan'a da ihraç ediyoruz. At eti bizim işlerimizin sadece yüzde 5'lik bir kısmını oluşturuyor" dedi.

Kıta Avrupası ve İngiltere'de bazı gıdalarda ''dana etinden üretilmiştir'' denilmesine rağmen ''at eti'' tespit edilmişti. At eti denilenlerin aslında eşek eti de olabileceği ifade ediliyor.

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...