İstanbul'dan giden IŞİD üyesi Almanya'da yakalandı

/ Kaynak: AA
İstanbul'dan giden IŞİD üyesi Almanya'da yakalandı

DÜNYA Haberleri  / AA

İstanbul'dan uçakla geldiği Berlin'de polis tarafından yakalanan Fransız vatandaşının IŞİD üyesi olduğu ileri sürüldü.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üyesi olduğu ileri sürülen bir kişinin yakaladığı bildirildi.

Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre, Suriye'de IŞİD adına savaşan bir kişi İstanbul'dan uçakla Berlin Tegel Havalimanı'na geldi ve burada Alman polisi tarafından yakalandı.

Yakalanan kişinin 1983 Fransa doğumlu olduğu ve hem Cezayir hem de Fransız vatandaşlığı bulunduğu ifade edildi.

Gazete, örgüt üyesinin Suriye'de savaştığı sırada yaralandığını ve sosyal paylaşım sitesine koyduğu fotoğraflarında Fransa'ya döneceğini bildirdiğini yazdı.

Haberde, örgüte adam toplamak ya da eylem yapma niyetinde olduğunu düşünülen kişinin güvenlik güçlerince Federal Savcılığa teslim edildiği belirtildi.

Federal Savcılık incelemelerini tamamladıktan sonra söz konusu kişinin Fransa'ya iade edilip edilmemesine karar verecek.

Öte yandan geçen hafta Frankfurt ile Stuttgart kentlerine yine İstanbul'dan gelen ve IŞİD militanı oldukları iddia edilen iki kişinin daha yakalandığı belirtildi.

Frankfurt'a gelen 27 yaşındaki kişinin şüpheli sıfatıyla savcılığa teslim edildiği yapılan sorgulamadan sonra serbest bırakıldığı, Stuttgart'a gelen ve gözaltına alınan 17 yaşındaki Alman vatandaşının ise eyalet polisine teslim edildiği açıklandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...