İsrailliler Hamas'ın esirleri bırakması koşuluyla insani aranın uzamasını istedi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrailliler Hamas'ın esirleri bırakması koşuluyla insani aranın uzamasını istedi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ile Filistin arasındaki 7 günlük insani aranın bugün son bulmasıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları yeniden başladı. İsrail'de ise Maariv Gazetesi'nin yaptığı ankete göre İsrailli katılımcıların yüzde 54'ü Hamas’ın elindeki esirleri her gün bırakması halinde “insani aranın” devam etmesini destekledi

İsrail ile Filistin arasında toplamda 7 günlük bir insani ara verilmişti. İnsani arada iki taraf arasında esir takası gerçekleşmişti. 

İsrail’de yapılan bir kamuoyu yoklamasına katılanların yarısından fazlasının Hamas ile varılan esir takasının sürmesi halinde Gazze Şeridi’nde bu sabah İsrail saldırılarıyla son bulan “insani aranın” devamını desteklediği bildirildi.

İSRAİLLİLER İNSANİ ARAYI DESTEKLİYORLAR

İsrail'in Maariv Gazetesi, kamuoyu araştırması doğrultusunda bir anket yaptı. Maariv Gazetesi bu sabah İsrail’in yeniden başlattığı saldırılar öncesi yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Haberde, ankete katılan İsraillilerin yüzde 54’ünün Hamas’ın elindeki esirleri her gün bırakması halinde “insani aranın” devam etmesini desteklediği belirtildi.

İsrailliler Hamas'ın esirleri bırakması koşuluyla insani aranın uzamasını istedi

7 GÜNLÜK İNSANİ ARA VERİLMİŞTİ

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası kapsamında Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara 24 Kasım’da 4 günlük “insani ara” verilmişti. Bu ara daha sonra uzatılmış ve toplam 7 gün boyunca sürmüştü. İsrail ordusu bu sabah Filistinli grupların “insani arayı ihlal ettiği” iddiasıyla Gazze Şeridi’ne saldırılarına yeniden başlamıştı.

İSRAİLLİLER ESİR YAKINLARININ HAYATINI TEHLİKEDE BULUYOR

Gazze'de Filistin direniş gruplarının elindeki İsrailli esirlerin aileleri, "insani ara"nın ardından saldırıların yeniden başlamasının yakınlarının hayatını tehlikeye attığını belirtiyor.

Yediot Ahronot gazetesine ait "Ynet" adlı internet sitesinin haberine göre, Gazze'deki esirlerin aileleri, İsrail hükümetine saldırıların durması ve "insani araya" yeniden geri dönülmesi için tüm seçenekleri kullanma çağrısı yaptı.

BOMBARDIMANIN YENİDEN BAŞLAMASINI İSTEMEDİLER

Habere göre, kuzeni Gazze'de esir olan Udi Goren, "esirlerin serbest kalması için saldırı seçeneğinin seçilmesi, sevdiklerimizden vazgeçilmesi anlamına geliyor" ifadesini kullandı. Aileler, saldırıların ve bombardımanın yeniden başlamasının esirlerin hayatını tehlikeye attığını vurguluyor.

İsrailliler Hamas'ın esirleri bırakması koşuluyla insani aranın uzamasını istedi

İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDA ESİR TAKASI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Katar, 27 Kasım’da Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara"nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu. İsrail ordusu, 30 Kasım’da tarih belirtmeden “insani aranın” uzatıldığını duyururken Hamas, söz konusu aranın 1 gün uzatıldığını açıkladı.

İsrailliler Hamas'ın esirleri bırakması koşuluyla insani aranın uzamasını istedi

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...