İsrailli esirlerin de umudu Erdoğan! Aileler mektup yazdı: Bölgenin güçlü liderisiniz…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrailli esirlerin de umudu Erdoğan! Aileler mektup yazdı: Bölgenin güçlü liderisiniz…

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdı. Mektuba “Bölgenin büyük güçlerinden birinin liderisiniz.” başlayan aileler "Sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas çatışması 42. gününde devam ediyor. İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne yönelik sivil hedef gözetmeksizin vahşi saldırı dur durak bilmiyor.

Saldırılarda binlerce Filistinli hayatını kaybetti on binlercesi ise yaralandı. Bölgede tablo her geçen gün ağırlaşırken Hamas’ın elinde bulunan rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdı.

Mektupta, "Sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı.

İsrailli esirlerin de umudu Erdoğan! Aileler mektup yazdı: Bölgenin güçlü liderisiniz…

İsrailli rehinelerin ailelerinin Telegram’da oluşturduğu grupta yayınlanan o mektubun tamamı;

Ekselansları,

7 Ekim’de kaçırılan ve Hamas tarafından rehin tutulan rehinelerin ailesi olarak benzeri olmayan acı ve ızdıraba yol açan bu krize insani bir müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırılmalarından beridir çocuklarımız, eşlerimiz ve yaşlı ebeveynlerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir haber alamadık.

Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Orta Doğu'da geniş etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahipsiniz. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin ve ebeveynlerimizin nerede olduklarını bilmiyoruz. Sağlık durumlarından ve hayatta olup olmadıklarından haberimiz yok. Korkunç bir acı altındayız. Sizin de bildiğiniz gibi zaman çok önemli. Her geçen saat rehinelerin durumunun kötüleştiğinden endişeleniyoruz.

Bu yüzden sizlere tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz.

Saygılarımızla,

İsrailli esirlerin de umudu Erdoğan! Aileler mektup yazdı: Bölgenin güçlü liderisiniz…

NETANYAHU ESİR KARŞILIĞI ATEŞKESİ REDDETMİŞTİ

İsrail, geçtiğimiz günlerde Hamas'ın 3 günlük ateşkes ile aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 50 esir takası değişimini kapsayan teklifi reddettiğini duyurmuştu.

HAMAS’IN ELİNDE 239 ESİR VAR

İsrail’e göre Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.  İsrailli esirlerin aileleri ve destekçileri, esir takası talebiyle bu süreçte sık sık Tel Aviv'de yürüyüş düzenliyor.

Geçtiğimiz gün de esir aileleri ve onlara destek veren İsrailliler, Tel Aviv'de "Rehine Meydanı" adını verdikleri alandan, yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisine doğru yürüyüşe geçti.

Yola çıkmadan önce Tel Aviv'de basın açıklaması yapan aileler, İsrailli hükümet yetkililerinin kendileriyle konuşmasını ve esirler için neden anlaşmaya varılamadığı konusunda yüzleşme talep ediyor. Aileler, "tüm esirleri kapsayan geniş çaplı esir takası anlaşması talep ettiklerini" vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...