İsrailli rehineler Netanyahu'ya ateş püskürdü: Her şeyi mahvettin

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Hamas, İsrailli üç kadın rehinenin videosunu yayımladı. Esirlerden biri Netanyahu'ya seslenerek "Hepimizi kurtaracağına söz verdin. Her şeyi mahvettin. Senin başarısızlığını biz üstleniyoruz. Tutuklu Filistinlileri serbest bırak, biz de evimize dönelim" dedi. Netanyahu ise "Sizi kucaklıyorum. Kalplerimiz sizinle" şeklinde karşılık verdi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e başlattığı saldırıda 230'dan fazla kişiyi esir aldı. Hamas, İsrail'e "Filistinli bütün mahkumları bırak biz de elimizdeki rehineleri verelim" şeklinde anlaşma çağrısında bulundu. Ancak İsrail bu teklife yanaşmadı.

İSRAİLLİ REHİNE ATEŞKES ÇAĞRISI YAPTI

Bunun üzerine Hamas, İsrailli 3 kadın esirin videosunu yayınladı. Kadınlardan biri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslenerek “23 gündür esiriz. Dün rehinelerin aileleriyle bir basın toplantısı yapıldı. Ateşkes olması gerektiğini biliyoruz. Hepimizi kurtarmanız gerekiyordu. Hepimizi kurtaracağına söz verdin" dedi.

İsrailli rehineler Netanyahu'ya ateş püskürdü: Her şeyi mahvettin

"İSRAİL ORDUSU KENDİ VATANDAŞLARINI ÖLDÜRMEK İSTİYOR"

Netanyahu’yu 7 Ekim saldırıları karşısında başarısız olmak suçlayan rehine “Siyasi, güvenlik ve askeri başarısızlığınızın sorumluluğunu üstleniyoruz. Ordu yoktu, kimse bizi korumadı. Bizler İsrail'e vergi ödeyen masum vatandaşlarız, kötü durumda esaret altındayız. Siz İsrail Silahlı Kuvvetleri'ni kullanarak hepimizi öldürmek istiyorsunuz. Hayatını kaybeden İsrail vatandaşlarının sayısı yeterli değil mi?” ifadelerini kullandı.

"FİLİSTİNLİLERİ SERBEST BIRAKIN"

Kadın, tutuklu bulunan Filistinlilerin derhal serbest bırakılması talep ederek, "Onları bırakın ki biz de ailelerimize dönelim" diye konuştu.

İsrailli rehineler Netanyahu'ya ateş püskürdü: Her şeyi mahvettin

NETANYAHU'DAN CEVAP GELDİ

Videonun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, sosyal medya hesabı X’ten açıklamalarda bulundu. Görüntülerdeki kadınların adının Elena Trupanov, Daniel Aloni ve Ramon Kirsht olduğunu belirten Netanyahu, esirlere, "Sizi kucaklıyorum. Kalplerimiz siz ve diğer kaçırılanlarla birlikte" ifadeleriyle seslendi. İsrail Başbakanı “Kaçırılan ve kayıp bütün insanların evlerine dönmesi için her şeyi yapıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...