İsrailli milyarderin gemisi Kızıldeniz'de batıyor! Husiler son 2 haftada 7 gemiyi hedef aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrailli milyarderin gemisi Kızıldeniz'de batıyor! Husiler son 2 haftada 7 gemiyi hedef aldı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrailli milyarder Rami Ungar'ın sahibi olduğu Unity Explorer'ın, Kızıldeniz'de batmak üzere olduğunu yazdı. Gemiye Cruise füzesi ve drone ile saldırı düzenlendi.

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. İşgalci İsrail dünyanın gözü önünde binlerce Filistinliyi katlederken, uluslararası örgütler İsrail'e yaptırım uygulamaya korkuyor. Batılı büyük devletler İsrail'e destek olurken, Yemen’deki Husiler işgal güçlerine savaş ilan etti ve Filistin'e desteğini açıkladı. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sarea,  yaptığı açıklamada İsrail şirketlerine ait olan bütün gemileri hedef alacağını duyurdu. O tarihten bu yana Kızıldeniz'de sular durulmadı.

Husilerin, Kızıldeniz'de İsrail'e ait olduğu öne sürülen Galaxy Leader'e el koyma görüntülerini paylaşması ne kadar ciddi olduklarını gösterdi. Bugün Kızıldeniz'deki gemi saldırılarına bir yenisi daha eklendi. İsrail Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrailli milyarder Rami Ungar'ın sahibi olduğu Unity Explorer'ın, Kızıldeniz'de batmak üzere olduğunu yazdı.

Gemiye Cruise füzesi ve drone ile saldırılar düzenlendiğinin açıklanması, gözleri tekrar Husilere çevirdi.

HUSİLER SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Yemen'deki Husiler Kızıldeniz'de iki İsrail gemisini hedef aldıklarını açıkladı. Böylelikle Husiler son 2 haftada 7 Gemiye el koydu.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon): Husiler, Kızıldeniz'de 3 ticari gemiye 24 saat içinde 4 kez saldırdı. Yemen'de Husiler tarafından başlatılan bu saldırıların tamamen İran tarafından gerçekleştirildiğine inanmak için her türlü nedenimiz var.

 

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda 4 Aralık 2023 11:43

işte bir bahane daha size... yahudi böyle çalışır ,biraz eteğinin kenarını yaktırır. sonra çocuklara sınırsız katliam

Sonraki Haber Yükleniyor...