Bakanlık'tan son dakika açıklaması: İki Türk kaptan kaçırılan gemide!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakanlık'tan son dakika açıklaması: İki Türk kaptan kaçırılan gemide!

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrailli bir iş adamına ait olduğu iddia edilen kargo gemisi, 22 mürettabatla beraber Yemen açıklarında kaçırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise gemideki Türk denizciler Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel için şirketle ve tüm birimlerle sürekli iletişim halinde olduklarını bildirdi.

Kızıldeniz’de bir İsrail gemisi daha kaçırıldı. Aden Körfezi’nde İsrailli bir iş adamına ait olduğu iddia edilen ve Zodiac Maritime tarafından işletilen 22 mürettebatın bulunduğu Central Park adlı kargo gemisi ile iletişim koptu. kaçırıldı. 

İŞLETME KORSANLARDAN ŞÜPHELENİYOR

Zodiac Maritime tarafından yapılan açıklamada, olay "şüpheli bir korsanlık" olarak nitelendirilerek, "Önceliğimiz gemideki 22 mürettebatımızın güvenliğidir” ifadelerini kullanıldı.

Gemideki diğer mürettebatın Rusya, Vietnam, Bulgaristan, Hindistan, Gürcistan ve Filipinler vatandaşlarından oluştuğu aktarılan açıklamada, geminin de fosforik asit yüklü olduğu belirtildi.

Açıklamada, geminin Clumvez Shipping Inc'e ait olduğu aktarıldı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN TÜRK KAPTANLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Öte yandan gemideki Türk mürettebatın durumuna ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden de açıklama geldi.

Açıklamada, “Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır.

Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığınca takip edilmektedir.” denildi. 

İSRAİLLİ İŞ ADAMININ ŞİRKETİ

Zodiac Maritime, İsrailli milyarder Eyal Ofer'in sahibi olduğu Zodiac Group'unun bir parçası olarak biliniyor.

Gemi kaçırma olayını henüz hiçbir grup üstlenmezken, Yemen’deki Husiler de 19 Kasım’da Kızıldeniz'de 25 mürettebatı bulunan Galaxy Leader adlı kargo gemisine İsrailli bağlantısı olduğu gerekçesiyle el koymuştu.

JAPON ŞİRKETE BAĞLI ÇIKTI

İsrailli iş adamı Abraham Ungar'a ait olan bir İngiliz şirketine kayıtlı olan Bahama bandıralı Galaxy Leader, kaçırıldığı sırada bir Japon şirketi tarafından işletiliyordu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...