İsrailli futbolcu Gazze için saygı duruşunda durdu, vatandaşlığının iptali istendi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrailli futbolcu Gazze için saygı duruşunda durdu, vatandaşlığının iptali istendi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail vatandaşı Filistinli futbolcu Ataa Jaber'in Gazze için saygı duruşunda bulunması İsrail'de tepki çekti, futbolcunun vatandaşlığının iptali istendi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken, dünyanın dört bir yanından tepkiler de yükselmeye devam ediyor.

The Times of Israel'in haberine göre; hali hazırda Filistin Milli Takımı oyuncusu olan İsrail vatandaşı Filistinli futbolcu Ataa Jaber, 16 Kasım'da Lübnan'la oynanan futbol müsabakasında Gazze için saygı duruşunda bulundu. Bu durum İsraillilerin tepkisini çekti.

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, İçişleri Bakanı Moshe Arbel'e yazdığı mektupta Jaber'in vatandaşlığının iptal edilmesini talep etti.

"DÜŞMANLA KENDİNİ ÖZDEŞLEŞTİRDİ"

Zohar, Jaber'e yönelik "Maç sırasında, Jaber, İsrail tarafını görmezden gelerek, Gazze'deki kurbanlar için yapılan saygı duruşuna katılarak açıkça düşmanla kendini özdeşleştirdi" ithamında bulundu.

Jaber, daha önce de İsrail 21 Yaş Altı Milli Takımı ve Makkabi Hayfa Futbol Kulübü başta olmak üzere bazı İsrail kulüplerinde top koşturmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...