İsrailli bakandan itiraf: Hamas'a karşı başarısız olduk, başımız öne eğik

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrailli bakandan itiraf: Hamas'a karşı başarısız olduk, başımız öne eğik

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, el-Kassam Tugayları'ının gerçekleştirdiği saldırıda çuvalladıklarını itiraf etti. Aşırı sağcı bakan "Devlet yönetimi ve güvenlik sistemi başarısız oldu" dedi.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ülkesinde yaşanılanları değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Aynı zamanda aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi lideri de olan Smotrich, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 7 Ekim'de düzenlenen saldırıda "yaşananlar ve olacaklar için sorumluluğu üzerine aldığını" belirtti.

"BAŞIMIZ ÖNE EĞİK"

Siyasi kariyerinde Filistinlilere karşı ırkçı söylem ve eylemleriyle tanınan Smotrich "Şunu dürüstçe itiraf etmeliyiz; devlet yönetimi ve güvenlik sistemi başı öne eğik biçimde başarısız oldu. Vatandaşlarımızı korumayı beceremedik" ifadelerini kullandı.

"HAMAS'I YOK EDECEĞİZ"

Smotrich, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü savaşın amacının "Hamas ve buradaki diğer silahlı grupların yok edilmesi olduğunu, bundan aşağısına razı olmayacağını" dile getirdi.

"YAHUDİ YERLEŞİMCİLERİN ÇEKİLMESİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Bakan Smotrich , İsrail'in Filistin yönetimi ile imzaladığı Oslo Anlaşmaları ve ülkesinin 2005'te Gazze'deki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinden çekilmesini yeniden değerlendireceğini aktarark "bütün bu gelişmelerin bu feci olaylara yol açtığını" savundu.

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMALARINDA 9. GÜN

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 670’e, yaralananların sayısının ise 9 bin 600’e yükseldiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı ayrıca, saldırılar sonucu Gazze Şeridi'ndeki en az 50 ailenin yok olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...