İsrail'in zulmü bitmek bilmiyor: 29 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsrail'in zulmü bitmek bilmiyor: 29 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son üç günde hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 9 Mayıs'ta başlattığı saldırılarda şu ana kadar hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 29'a yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda bir Filistinli daha hayatını kaybetti.

YARALI SAYISI 90'I GEÇTİ

İsmi açıklanmayan Filistinlinin ölümüyle birlikte son 3 günde gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükselirken yaralı sayısı da 90'ı aştı. İsrail ordusunun paylaştığı görüntülerde hava saldırılarında yerleşim alanlarının yakınlarındaki yerlerin vurulduğu kameralara yansıdı.

ÜÇ GÜNDE 800 ROKET ATILDI

Bu arada saldırı altındaki Gazze'den de İsrail'e bir dizi roket atıldı. Gazze Şeridi'nin çevresindeki Yahudi yerleşim yerlerinin yanı sıra Askalan (Aşkelon), Usdud (Aşdod), başkent Tel Aviv'in yakınındaki Bat Yam ve Holon gibi kentlerde saldırı alarmları çaldı.

Sosyal medyada Sderot ve Askalan'da da bazı noktalara roket isabet ettiği ve hasar oluştuğu bilgisi paylaşıldı.

İsrail ordusu, Gazze'den şu ana kadar yaklaşık 800 roket ve havan mermisi atıldığını, bunlardan 620'sinin Gazze Şeridi'ni aştığını, hava savunma sistemlerinin 179 roketi durdurduğunu paylaştı. Ordu ayrıca, Gazze içinde İslami Cihad'a ait olduğunu savunduğu 191 noktayı vurduğunu açıkladı. İsrail ve Filistinli gruplar arasındaki ateşkes görüşmeleri henüz sonuç vermedi. (Kaynak: Anadolu Ajansı) 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...